euro_economie-bugetJudeţul nostru are o valoare economică de 13,8 miliarde de lei şi se numără printre judeţele dezvoltate din punct de vedere economic şi în acest an. Ce e drept, Aradul nu este în frunte, dar ocupă o poziţie bună într-un clasament al judeţelor după valoarea economică, clasament realizat de site-ul Econtext.ro şi aferent anului în curs.

Astfel, potrivit situaţiei prezentate de Econtext.ro, valoarea PIB-ului în cazul Aradului este de 13,8 miliarde de lei, astfel că, judeţul ocupă locul 13 în topul făcut după valoarea economiei pe judeţe. Judeţul vecin, Timiş are o valoare de 30,6 miliarde de lei şi ocupă chiar locul II în clasament după Bucureşti, a cărui PIB este de 141,9 miliarde de lei. Valoroase economic mai sunt în ordine judeţele Constanţa, Boraşov, Prahova, Cluj, Iaşi, Argeş, Dolj, Bihor, Ilfov şi Bacău, judeţul cu o valoare a economiei mai mare ca cea a Aradului, cel puţin în acest an. Aradul este urmat de judeţele Sibiu şi Mureş, cu valori apropiate de cea a judeţului nostru.

 

http://www.econtext.ro/finante-banci/bani/clujul-si-argesul-decad-brasovul-se-ridica-falnic-giurgiu-nu-mai-e-pe-ultimul-loc-cat-valoreaza-fiecare-judet-din-romania.html

Recomandările redacției