Primarului Gheorghe Falcă, zis şi Gogu Maxilar sau Jiţă Maxilar, cum îi spun colegii de la Flacăra Roşie, îi place tot mai tare presa. Nu vă speriaţi, nu presa şantajiştilor, adică a celor care îl critică, cum suntem şi noi, ci presa care îi plăcea şi lui nea Nicu Ceauşescu, adică aia care îi ridică osanale şi îl face mai mare decât este. Şi fiindcă presa existentă nu îl face destul de mare, Gogu Maxilar vrea o nouă presă, care să dea toată ziua veşti bune pentru supuşii din Cetatea Aradului. Aşa că, Gogu Maxilar s-a pus pe achiziţionat radiouri şi televiziuni. Nu vă speriaţi, nu în mod direct, fiindcă afacerile nu se fac în mod direct, când e vorba de Gogu Maxilar. Aşa că s-a apelat la veşnica firmă de serviciu, firma Armedia Group SRL. Cum, nu  vă mai amintiţi de Armedia Group ? E drept, nu am mai vorbit de mult de ea, dar e firma pentru care se fac presiuni dinspre biroul numărul 1 al Primăriei Arad pentru a primi publicitate de la mall-uri, hipermarketuri şi alte firme serioase care momentan lucrează cu firme de publicitate la fel de serioase, dar care trebuie să se orienteze dacă vor să le meargă bine la Arad. Ne mai amintim că această firmă Armedia Group îl are ca ma­nager din umbră pe bunul consilier al lui Gogu, Ovidiu Moşneag, zis şi Happy Meal, cel care şi-a terminat activitatea la aeroport, care e mort de mult, şi din atâta timp liber s-a apucat de media. Nu mai spunem că sediul firmei e în aceeaşi casă cu un apartament (din multele) ale familiei Falcă sau că proprietarul Armedia Group are relaţii strânse cu aceeaşi familie.
Aşa că, fiind în bune relaţii sufleteşti, s-a găsit potrivit ca firma respectivă, care e pregătită să acapareze piaţa de publicitate din Arad, să intre şi pe piaţa media. Aşa că, s-a hotărât să cumpere o televiziune şi un radio, ambele cu numele de Arad, care aparţin unui alt super-apropiat al lui Gogu Maxilar, care probabil s-a săturat să-i mai ofere osanale de tipul Coreei de Nord, aşa că vrea să se lepede de instrumentele de îndobitocire a arădenilor. Aşa că, televiziunea şi radioul vor trece în mâinile domnilor de la Armedia Group, tranzacţia cu pricina aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Naţional al Audiovizualului , de ieri. Cum Armedia Group mai deţine acţiuni la o televiziune şi un radio, se anunţă de pe acum naşterea unui „mare“ trust media, care să deţină monopolul pe televiziuni, radiouri şi publicitatea din Arad, poate şi pe presa scrisă, ceea ce e mai greu şi a constatat-o pe pielea sa şi Gogu Maxilar.
Unii se întreabă, pe bună dreptate, la ce mai e nevoie de o nouă televiziune şi un nou radio în portofoliul lui Falcă, când aproape toată presa din Arad e aservită primarului. Ce să facă primarul cu o nouă televiziune, când are partener de încredere West TV? Răspunsul e simplu. Gogu Maxilar vrea siguranţă, după ce în trecut şi-a mai făcut un ziar, cu lauda, nu cu faptele, bineînţeles, ca la final să constate că ziarul nu răspunde la comenzi. Aşa că nu mai vrea să păţească acelaşi lucru, mai ales că dinspre West TV se anunţă nori negri, mai negri decât au venit dinspre Glasul Aradului, după ce vagonarii de la Astra Călători vor pierde licitaţia pentru cele şase tramvaie. Şi cum se anunţă jihadul, Gogu Maxilar se pregăteşte din timp, ca să nu fie prins descoperit.
Prima mutare, realizată ieri, e transferul televiziunii şi radioului către o firmă curată, adică Armedia Group, iar firma veche va fi lăsată să moară. Următorul pas, va fi formarea unei echipe, în care se vor afla şi nişte „colegi“ de la West TV, care vor fi aduşi tocmai pentru ca West TV să rămână fără voci care să-l atace pe domnul Falcă. E o mai veche şmecherie a lui Gogu Maxilar, care a încercat mereu să-şi adune duşmanii lângă el, şmecherie care i-a reuşit, cu foarte puţine excepţii. Iar pasul decisiv va fi scoaterea West TV-ului din grila de programe, aşa cum s-a mai întâmplat în urmă cu ceva timp, când sforile au fost trase de personaje importante, care nu doreau o nouă televiziune în Arad.
Din toată această afacere, păgubit va ieşi, cel mai probabil, prietenul nostru Blidar, care va înţelege, în final, că nu degeaba am scris de toată această mare porcărie numită licitaţie, organizată de primărie pentru achiziţionarea a şase tramvaie, dar şi că a crede în promisiunile primarului e o mare prostie. Au mai păţit-o şi alţii.

Recomandările redacției