balintPrezenţa în careul de aşi al concursului Top 10 Europa Junioare la tenis de masă a adus-o pe Bernadett Balint în prim-plan, iar cuvintele de laudă nu au ezi­tat să apară la adresa jucătoarei de la CSM Arad, văzută o urmaşă a Danielei Dodean. „A reuşit să demonstreze încă o dată că are valoare şi că poate juca la cel mai înalt nivel. Sper şi îmi doresc să reuşească asta şi la Mondiale, unde cred că poate cuceri o medalie, în proba pe echipe. Aici a jucat degajat, fără emoţii, ştia ce o aşteaptă, nouă meciuri, dar nu eliminatorii. Sunt foarte mulţumit, vreau să cred că acesta este un nou început pentru ea, iar rezultatul să îi ofere mare încredere în vederea Mondialelor. Mulţumesc conducerii clubului pentru susţinerea financiară, fără sprijinul lor nu aş fi putut să o însoţesc pe Detti în Italia ”, ne-a declarat antrenorul Cristian Dodean.
Cristi Dodean: „Detti s-a depăşit la acest concurs”
Fără îndoială, momentul de glorie al jucătoarei CSM-ului a fost victoria obţi­nută împotriva campioanei europene, nemţoaica Nina Mittelham: „A fost singura învingătoare în faţa campioanei europene, neînvinsă până la meciul cu Detti. Nemţoaica s-a lovit la cot în decisiv, dar a continuat, însă jucătoarea noastră a învins-o la 7. A fost un meci frumos, iar la final antrenorul german a venit şi ne-a felicitat. Pot spune că Detti s-a depăşit la acest concurs”, mai spune Cristi Dodean. Balint se bucură de rezultatul obţinut la Top 10 Europa, dar rămâne cu picioarele pe pământ, fiind conştientă că la Mondiale va fi mai greu:
Balint: „O victorie de moral înaintea Mondialelor”
„Sunt mulţumită, pentru că veneam după 2-3 concursuri mai slabe, iar aici am jucat bine. Am avut destule meciuri reuşite, în special cu Mittelham, victorie care înseamnă mult pentru mine. În special ca şi moral în vederea Mondialelor, unde am putea întâlni Germania, eu câştigând aici în faţa ambelor jucătoare ale lor. Mi-am depăşit obiectivul, care era o clasare pe 5-6, până la urmă am terminat pe 4 şi cu puţină atenţie putea fi şi mai bine”, spune Bernadett. Pentru eleva lui Cristi Dodean urmează săptămâna viitoare Openul Serbiei, concurs unde CSM Arad le va mai deplasa pe Bianca Crişan şi Andreea Fistyulof.

Recomandările redacției