Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a condamnat joi embargoul impus din 1962 Cubei de către Washington, pe care l-a numit ‘imoral’, în cadrul unei video-conferinţe cu Havana, informează site-ul oficial Cubaahora, relatează vineri AFP.

În cadrul acestei discuţii cu tineri cubanezi, organizată de şcoala de jurnalism de la Havana, Julian Assange a dat asigurări că el însuşi a tras învăţăminte din acest embargo, şi anume că nu trebuie să cedezi ameninţărilor venite din partea Statelor Unite.

‘Situaţia cu care se confruntă Cuba (…) este foarte interesantă pentru mine, pentru că am luptat de zece ani împotriva unei blocadei împotriva organizaţiei mele şi a colaboratorilor mei, în timp ce Cuba rezistă acestei blocade de 50 de ani’, a afirmat Julian Assange.

‘Acest moment pe care îl trăim împreună (…) ne permite să distrugem un embargo care este imoral precum cel impus Cubei’, le-a spus Assange interlocutorilor săi cubanezi.

Fondatorul Wikileaks este refugiat din iunie 2012 la Ambasada Ecuadorului din Londra pentru a scăpa de extrădarea către Suedia, unde ar urma să se confrunte cu acuzaţii legate de presupuse agresiuni sexuale, pe care el le neagă.

El se teme de asemenea că ar putea fi extrădat în Statele Unite, care acuză organizaţia sa Wikileaks că a publicat documente secrete obţinute de ‘cârtiţa’ Bradley Manning.

 

 

(AS – autor: Mihaela Moise, editor: Mariana Ionescu)

 

Recomandările redacției