Procurorii Parchetului General au decis începerea urmăririi penale în cazul reprezentanţilor legali ai Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 2, în dosarul morţii copilului ucis de câini maidanezi în apropierea Parcului Lacul Tei.

De asemenea, procurorii i-au pus sub acuzare pe reprezentanţii SC Tei Rezidenţial SRL, firma pe terenul căreia s-a produs incidentul, precum şi pe Constantin Ciorăscu, administratorul acestei companii.

„Procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus citarea reprezentanţilor legali ai Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidenţial S.R.L. Bucureşti, precum şi a numitului Ciorăscu Constantin pentru a se prezenta la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea aducerii la cunoştinţă a învinuirii şi audierii în calitate de învinuiţi, în cauza având ca obiect decesul minorului A.I., în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat al Parchetului General remis vineri AGERPRES.

Parchetul menţionează că, pentru garantarea dreptului la apărare a învinuiţilor, alte date (inclusiv momentul audierii) nu pot fi făcute publice la acest moment.

Pe 2 septembrie, o femeie a sunat la 112 şi a spus că şi-a pierdut în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoţi, aceştia având patru şi, respectiv, şase ani.

La scurt timp, copilul de şase ani a venit la bunica lui şi i-a spus că fratele său este încolţit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul era fără suflare.

 

 

(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu)

 

Recomandările redacției