rugbyCSU Arad a obţinut, duminică, victoria care o menţine în Divizia Naţională de rugby. Trupa pregătită de Ovidiu Şerban şi Marian Grindei s-a impus cu 26-10, în meciul disputat la Sânicolau Mic, împotriva celor de la Bucovina Suceava. După un început echilibrat, cu un eseu de fiecare parte, arădenii au preluat iniţiativa şi au mai reuşit alte trei încercări, astfel că la final s-au ales şi cu punctul bonus ofensiv. Farcaş 2, Burai şi Tiron au semnat eseurile gazdelor, în timp ce Afloare a adus încă şase puncte din transformări.
„Meciul a fost la  discreţia noastră, pot spune că am obţinut o victorie lejeră, fără să forţăm prea mult. Sunt mulţumit de băieţi, cu toate că au mai fost mici greşeli, pe lipsă de concentrare, de înţeles la cât de tineri sunt unii dintre ei. Important este că am luat şi punctul bonus şi că am trecut pe primul loc în play-out”, ne-a declarat căpitanul şi antrenorul secund al formaţiei universitare, Marian Grindei, intrat abia în repriza a doua, ca urmare a unor dureri la spate. CSU Arad a început meciul în formula: Hîncu, Maxim, Floruţ – Ţepurică, Moza Laurenţiu – Pop, Dîngă, Ciuruc – Afloare, Bălţatu – Burai, Florea, Nastiuc, Farcaş – Tiron.
Pe parcurs au mai jucat Grindei, Brie, Moza Petru, Mardari şi Ghiur. Etapa a 5-a din play-out, penultima, a mai consemnat victoria la limită a celor de la RCM Galaţi, 17-14, în meciul de pe teren propriu cu CS Năvodari. În urma victoriei, echipa arădeană trece pe primul loc în clasament, cu 16 puncte, urmată de Suceava, 14, Galaţi, 12 şi Năvodari, cu 7 puncte. Având în vedere că în ultima rundă Suceava şi Galaţiul se înfruntă în meci direct, CSU Aurel Vlaicu este salvată matematic, indiferent de rezultatul meciului de la Năvodari. Ultimele două clasate din play-out retrogradează în Divizia A.

Recomandările redacției