crisul-gloriaÎn activitatea de fotbalist și antrenor, Lucian Ciba nu a pierdut nicun meci disputat de ziua lui.. Regula s-a păstrat și sâmbătă, când Ponta, Rusu și ceilalți au reușit să-i facă cel mai frumos cadou, o victorie cu Gloria.
Vremea frumoasă, terenul bun și cei 200 de spectatori au fost premisele pentru un derby județean de calitate. După echipament parcă asistam la meci internațional între reprezentativele Argentinei (gazdele) și All Blaks (Noua Zeelandă – oaspeții). „Tramvaiștii” veneau în frunte cu un nou antrenor, în persoana lui Costel Bogoșel, care nici nu concepea să plece cu stângul.
Partida a început cu șarjele ofensive ale lui Eșanu, Gherghel și Berari și părea e o chestiune de timp până ce oaspeții vor trece în avantaj. Totuși, apărarea Crișului s-a descurcat cum a putut, iar odată cu scurge­rea minutelor Gloria începea să-și piardă răbdarea și luciditatea în atac. Dar, nici Crișul nu a prea ajuns la buturile lui Bujor, Manea jucând fără greșeală în defensivă în fața vârfului Bârdan.
S-a jucat în general bărbătește, cu accente mai dure în anumite situații, iar protestele la adresa „centralului” Gornic s-au întețit din ambele părți. Dar, arbitrul, sfătuit – probabil – de experimentatul observator de arbitri Adi Apătean a optat pentru o manieră de arbitraj mai îngăduitoare, nerecurgînd ușor la cartonașe, ci preferând să discute cu cei implicați în clinciuri.
După o primă repriză bună făcută de „tramvaiști” a venit rândul gazdelor să mai echilibreze jocul pe fondul moleșelii oaspeților. Și, a venit și minutul 75, când neobositul Voștinar a centrat de pe stânga, mingea a trecut peste toată apărarea „negrilor”, iar Bruno Manga a trimis cu sete la colțul scurt. Bucurie imensă a gazdelor, plumb în picioarele oaspeților.
Spiritele s-au încins, iar banca Gloriei a devenit un vulcan. Cu greu observatorul Vasile Rad l-a calmat pe Tie Berar, care i-a promis „centralului” finalul  carierei de arbitru. Spectatorii își încurajau favoriții, loja Crișului era în picioare, iar delegația vizitatorilor, redusă la tăcere. În afară de câteva galbene și obișnuitele trageri de timp nu s-a mai întâmplat nimic demn de consemnat și punctele au rămas la viceliderul ligii a IV-a.
Formații:
Crișul: Rusu – Ciornei, Manga, Ignat, G. Iancu – Ponta, Petrescu, Voștinar, Dema (Lădău), Morar (Heteș) – Bîrdan (Iancu D., Bragea). Antrenor: Lucian Ciba
Gloria: Bujor (Brade) – Topai, Wild, Manea, Hulbăr – Gîlcă, Blănaru, Berari (Urs), Vasinc (Petra) – Gherghel (Vereș), Eșanu. Antrenor: Costel Bogoșel
Arbitri: Alexandru Gornic – Marius Alexa, Paul Cois
Observatori AJF: Adrian Apătean și Vasile Rad

Recomandările redacției