ratacitiJandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Lipova au fost sesizaţi sâmbătă, 28 septembrie, în jurul orei 21,00, despre faptul că două persoane s-au rătăcit într-o pădure în zona localităţii Dorgoş din judeţul Arad; cei doi erau o femeie în vârstă de 60 de ani, din judeţul Timiş, şi un tânăr în vârstă de 30 de ani. Sesizarea a fost făcută telefonic de femeia în cauză.
Trei jandarmi şi doi lucrători din cadrul Ocolului Silvic Lipova au pornit în căutarea celor doi rătăciţi folosindu-se de elementele furnizate telefonic. După câteva ore de căutări, cei doi au fost găsiţi într-o poiană din pădure. Echipa mixtă de jandarmi şi pădurari a ţinut legătura cu cele două persoane pe tot parcursul căutărilor, neputând afla telefonic detalii relevante despre locul în care s-au pierdut şi nici despre cel în care se aflau.
Din discuţiile purtate în momentul găsirii a rezultat că femeia şi bărbatul plecaseră din localitatea Varniţa cu scopul de a ajunge în Dorgoş, însă au rătăcit drumul. Odată găsiţi şi lămurită situaţia, femeia şi bărbatul au fost transportaţi în condiţii de siguranţă la Lipova, de unde au avut posibilitatea să se întoarcă la domicilii.

Recomandările redacției