O tranzacţie păguboasă pentru Spitalul Judeţean şi administraţie este pe cale să fie îndreptată. Terenul de sub comple­xul Jackson urmează să fie concesionat de Consiliul Judeţean, la un preţ corect, după ce ani de zile a fost folosit pe degeaba în timp ce spitalul ar fi avut mare nevoie de spaţiu pentru extindere. Soarta comple­xului, în care îşi desfăşoară activitatea zeci de comercianţi stă sub semen de întrebare, în vreme ce concesionarea terenuluise va face prin licitaţie public.
Terenul de sub complexul Jackson urmează să fie concesionat în curând prin licitaţie publică. După procese îndelungi, administraţia are şanse să valorifice cu adevărat terenul ocupat de halele din proprietatea S.C. Expo Market Jackson LTD, de pe urma căruia ani de zile nu s-au obţinut foloase.
Nu demult însă, după multe procese situaţia s-a schimbat, în sensul recuperării datoriilor, pe câţiva ani. Într-un proiect de hotărâre privind raportul de evaluare a terenului, proiect aprobat deja de aleşii judeţului se arătat că: „S.C. Jackson Bazar S.R.L. şi-a manifestat intenţia de a achita retroactiv, pe ultimii cinci ani, în numele proprietarului halelor, S.C. Expo Market Jackson S.R.L, societate aflată în insolvenţă, obligaţiile de plată ce au rezultat din utilizarea terenului“. La o sumă de 173.592 de lei ar urma să se adauge o dobândă calculată de la data scadenţei sumei datorate, până la data plăţii. Pe scurt, Consiliul Judeţean va recupera datoriile şi va percepe o redevenţă corectă pentru teren, de acum înainte. „S-au reglat lucrurile legate de terenul aflat în litigiu între noi şi societatea Jackson. În şedinţa trecută a Consiliului Judeţean s-a validat o înţelegere prin care, societatea Jackson urmează să ne plătească banii din urmă, pe o perioadă stabilită de comun acord. În această şedinţă am făcut ca să se poată intra într-o etapă în care, Jackson să plătească conform legii sumele de acum  în colo, Consiliului Judeţean“, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.

Recomandările redacției