filialaFiliala arădeană a Casei Româno- Chineze (CRC) a sărbătorit, ieri, Ziua Naţională a Chinei, cu două zile după data oficială. Recepţia a avut loc la restaurantul chinezesc NEW HONG KONG din Gai şi a început la ora 11.00 dimineaţa.
La eveniment au participat, printre alţii, preşedinta filialei arădene a Casei Româno-Chineze (CRC), prof. univ. dr. Lizica Mihuţ (preşedintele Consiliului Academic al Universităţii „Aurel Vlaicu“), în calitatea sa de preşedinte a filialei arădene a CRC; vicepreşedintele filialei, de­putatul PSD Dorel Căprar; con­silierul judeţean Dani Duruş; prof. univ.dr.Ramona Lile (rector UAV) şi domnul Zhao Yang, reprezentantul filialei Casei din KAIFENG.
Invitaţii au precizat ca Filiala Arad a CRC este tot mai activă, deşi aflată doar la început de drum. „Prezenţa noastră aici, ceea ce am realizat până acum şi ceea ce ne propunem pe viitor demonstrează că filiala arădeană a Casei Româno-Chineze chiar funcţionează, într-un moment în care aproape nimic nu funcţionează“, a subliniat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. Aceas­ta a enumerat printre reuşite plecarea directorului CAI Curtici, ing. Dimitrie Muscă, pe banii filialei, la un important târg de agricultură, precum şi orga­nizarea unei excursii în Tibet, în perioada 17-29 noiembrie 2013.
Deputatul Dorel Căprar a precizat că a participat deja la celebrarea Zilei Naţionale a Chinei la Ambasada Chinei la Bucureşti, împreuna cu Victor Ponta, Crin Antonescu şi alţi oameni politici, unde mulţi investitori chinezi şi-au manifestat interesul de a veni în Arad.  Acesta i-a invitat pe oamenii de afaceri arădeni să lucreze cu  Casa Româno-Chineză: „Suntem deschişi şi intenţionăm să facem la Arad o filială foarte puternică şi să atragem cât mai multe investiţii în oraşul nostru“, a spus acesta la recepţie.
Invitaţii şi-au manifestat dorinţa de a promova cooperarea academica şi economică între România şi China pentru a restabili relaţiile favorabile din trecut. Între UAV şi firma Huawei s-a trecut deja la discuţii, dar filiala îşi propune să atragă mai mulţi investitori chinezi pe piaţa arădeană. Omul de afaceri Marin Crişan, președinte al fili­alei Patronatului Roman al Jude­tului Arad, s-a pronunţat în fa­­- vo­area proiectelor, precizând că, fără locuri de muncă şi opor­­tu­nităţi, nu putem avea bunăstare.
Casa Româno-Chineză, filiala Arad, a fost invitată la cea de-a 31 ediţie a Festivalului Crizantemelor care se va desfăşura la Kaifeng, între 18 octombrie şi 18 noiembrie, pen- tru a „discuta concret despre cooperarea despre filialele noastre pe plan economic“.  Invitaţia a fost semnată de preşedintele Federaţiei chinezilor de peste hotare, filiala Kaifeng, Huang Haihong, care le-a urat prietenilor din Arad „La mulţi ani!“ şi „cele mai calde felicitări“ pentru înfiinţarea filialei.
(G.A.)

Recomandările redacției