miouta1Echipa „textilistă” se scufundă încet dar sigur după cel de-al patrulea eșec stagional. Trist și îngrijorător este faptul că arădenii au pierdut toate punctele în fața unei foste vecine de clasament, care marcase un singur gol în această toamnă și, teoretic, era un adversar abordabil. Însă, Mioveniul a profitat din plin de slăbiciunile UTA-ei și, pe lângă faptul că a evadat din subsol, și-a mai și reparat golaverajul. Totuși, primele 39 de minute nu prevesteau dezastrul ce avea să urmeze, dar, odată scurt-circuitați, „alb-roșii” s-au clătinat serios în defensivă și nu au avut decât rareori replică în atac. „Rețeta” lui Trică a fost și de această dată 4-2-3-1, pe când Ioan Moldovan a răspuns cu clasicul 4-4-2, dar doi mijlocași laterali foarte ofensivi. La UTA, Marcu a fost mutat în sfârșit pe banda dreaptă, Zanardini rămânând pe bancă, ca și Horvath și Surugiu, titulari cu Olimpia Satu Mare. La argeșeni, înlocuitorul suspendatului Cotigă a fost C. Stan.
Utiștii au început curajos, făcând un pressing ridicat pentru a încurca construcția gazdelor. Însă, în momentul în care au intrat în posesia balonului, vizitatorii nu au avut deloc inspirație în atac, cele câteva incursiuni ale lui Firțulescu și Monac fiind inofensive. De abia după 25 de minute, argeșenii au avut și ei un șut spre buturile adverse. Negoiță a tras de la distanță, însă mingea a trecut pe lângă colțul scurt. Apoi, Mazilu a finalizat și el slab, iar Tănasă a fost anticipat în ultimul moment de Marcu. Și a venit minutul 39. Năstăsie a ieșit la primire la 35 de metri, a pasat perpendicular pentru Ayza, care a scăpat singur, l-a driblat pe Oberhauser și a trimis în plasă de la 14 metri: 1-0. Deranjul a continuat în defensiva „alb-roșiilor”, dar Mazilu a greșit din nou ținta, iar Năstăsie a reluat defectuos cu capul din poziție ideală.
Partea a doua s-a reluat cu o lovitură de cap slabă a lui Ayza, dar la următoarea fază s-a făcut 2-0. Oltean a intervenit greșit la un balon înalt, Mazilu a tras în cros, utiștii resping, Tănasă a retrimis de lângă Marcu, Oberhauser a intervenit însă mingea a ajuns la Năstăsie care a marcat cu latul din 3 metri. Era minutul 53, iar în următoarele trei minute Trică efectuase toate shimbările cu intenția de a întoarce rezultatul. Nou intratul Surugiu a avut o primă incursiune pe stânga, a pasat în careul mic, de unde Sălăjan a reluat slab exact pe direcția lui Ciucă. Același goalkeeper l-a anticipat bine pe Apostu, iar pe o contră Năstăsie a fina­lizat cu un șut pe lângă o pasă excelentă a lui Popa. În minutul 73, Sălăjan a mai ratat odată incredibil, de data aceasta cu capul, după cornerul lui Surugiu. Gazdele au fost mai pragmatie și au dus tabela la 3-0. Negoiță a pasat pe culoar pentru Tănasă, care a trimis pe sub Oberhauser din 12 metri (min. 82). UTA era în genunchi și mai putea primi un gol dacă Biceanu nu ar fi tras cu efect puțin peste poartă. Meciul s-a încheiat cu o nouă ratare a lui Sălăjan și o nouă rușine greu de digerat de arădeni.
Formații:
CS Mioveni: Ciucă – Pasăre, Olteanu, Stoica, C. Stan – Mazilu (min. 68 – Al. Popa), Negoiță (min. 90+1 – Boboc), Răuță,       Ayza – Tănasă (min. 86 – Biceanu), Năstăsie. Antrenor: Ioan Moldovan
UTA: Oberhauser – Marcu, Țabără, Ardelean (min. 40 – Oltean), G. Neagu – Medina, Popescu – Monac, Bîrză (min. 56 – Apostu), Firțulescu (min. 54 – Surugiu) – Sălăjan. Antrenor: Eugen Trică
Arbitri: Adrian Ilyes (Ploiești) – Andrei Constantinescu (București), Ionel Dumitru (Gherghița – Prahova). Rezervă: Cristian Georgescu (București)
Cartonașe galbene: Stoica – min. 23, Negoiță – min. 29, Răuță – min. 50 /  Neagu – min. 38
Observatori FRF: Radu Mușat (București) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin)

Recomandările redacției