blanaru.familiaSebișul a câștigat cel de-al șaselea meci în acest sezon și a devenit lider detașat în seria a V-a a Ligii a III-a. Arieșul Turda a fost victimă sigură în fața „alb-albaștrilor”, care conduceau cu 2-0 încă de la pauză și nu au avut probleme nici în cele aproximativ 20 de minute în care au rămas în inferioritate numerică. „Suntem bucuroși mai ales pentru faptul că jocul merge și ne dă speranțe pentru viitor. Când câștigi împotriva unei echipe din subsolul clasamentului pare simplu, însă la ce rezultate au fost în etapa asta, nu cred că mai putem vorbi chiar așa. Trăgând linie, e victoria grupului, un grup foarte unit pe care eu și nea’ Popică avem privilegiul să-l pregătim”, a punctat Mihai Petcuț.
Întrebat dacă arădeanul Dan Stupar nu a surprins cu nimic echipa sa, antrenorul Naționalului a adăugat: „Stupi e un antrenor bun, foarte pasionat în ceea ce face, însă, până la urmă, trebuie să aibă și cu ce să contracareze jocul unei echipe mai bune. Eu zic că  există o diferență evidentă de va­loare între lotul nostru și cel al Turdei și, în plus de asta, Dan nici nu a avut timp să-și cunoască foarte bine jucătorii. Dar, eu zic că Arieșul își va reveni”.
Petcuț a vorbit și despre eroul partidei, Ștefan Blănaru. „Se vede că e li­niștit, că se simte bine că locuiește împreună cu familia la Sebiș, iar randamentul său pe teren depinde de această liniște. Se implică extraordinar  la antrenamente și jocuri, iar la Turda chiar i-am schimbat poziția în teren, a fost trecut de pe dreapta pe stânga și, pe lângă cele trei goluri,  și-a mai creat și alte ocazii. E un fotbalist cu calități extraordinare, care înțelege foarte repede ce-i ceri să facă pe teren”, a punctat tehnicianul sebișenilor.
Dar, au fost și două pete cenușii marți după-amiază la Turda, penalty-ul ratat de Bozian și „roșul” încasat de Mîndrușcă. „Se mai întâmplă să ratezi lovituri de la 11 metri, dar, în rest, Bozian a făcut un meci bun, aproape complet, aș spune. Cât despre Mîndrușcă, nu a avut nicio intenție să-l lovească pe jucătorul advers, dar dacă așa a considerat arbitrul… Din păcate, ne va lipsi mult în cele două deplasări ce urmează. Este un jucător puternic, foarte util la meciurile de afară, care, credem noi, și-a regăsit echilibrul la Sebiș”, a încheiat Petcuț.

Recomandările redacției