fetiteDouă fetiţe, în vârstă de 5 ani, respectiv 6 luni, au fost găsite de poliţiştii de frontieră, în timp ce stăteau ascunse sub bancheta unui autoturism. Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit fetiţele, ascunse de către mamele lor sub bancheta din spate a unui autoturism, cu intenţia de a fi trecute ilegal frontiera româno-maghiară, pentru a ajunge în Italia.
La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Nicolae B. de 67 de ani, din judeţul Arad, care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România. În autoturism se aflau ca pasageri şase persoane, patru adulţi şi doi minori, toţi cetăţeni români cu domiciliul pe raza judeţelor Bacău şi Galaţi.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, alte două fetiţe, în vârstă de 5 ani, respectiv 6 luni, ascunse sub bancheta din spate a autoturismului acoperite cu o pătură.  Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care s-a stabilit faptul că în autoturism, se aflau mamele celor două minore care au prezentat poliţiştilor de frontieră certificate de naştere pentru acestea. Femeile au motivat gestul lor prin faptul că nu au avut timpul necesar obţinerii de documente de călătorie valabile pentru cele două minore.
Acestea au mai declarat că în schimbul sumei de 200 de euro, şoferul maşinii, cetăţeanul român Nicolae B., le-a promis că le va ajuta să treacă ilegal frontiera cu fetiţele. „Persoanelor în cauză, li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu. (C.G.)

Recomandările redacției