danaMedaliată cu argint în proba pe echipe a Campionatelor Europene de tenis de masă de la Schwechat, din Austria, Daniela Dodean intră de astăzi în concursurile de simplu şi dublu. Calificată direct pe tabloul principal la individual, arădeanca, locul 13 european, a fost ghinionistă la tragerea la sorţi, fiind poziţionată pe partea de tablou cu sportive de origine asiatică. După ce în primul tur va înfrunta o jucătoare venită din calificări, în calea Danei ar putea veni apoi, în ordine, jucătoare de top, precum Zhenqi Barthel, reprezentantă a Germaniei, veterana Li Jiao, care joacă pentru Olanda, “austriaca” Jia Liu şi principala favorită, Shen Yanfei, reprezentantă a Spaniei.
Asiaticele se pun din nou în calea arădencei
În ciuda ţintarului deloc uşor, Dodean şi-a impus obiectivul încă din primăvara acestui an, şi anume titlul european de simplu! Printre favoritele probei se numără şi Eliza Samara, numărul patru în Europa, care are parte de un traseu ceva mai accesibil până în fazele finale. Nici la dublu nu se anunţă drum uşor spre medalii, Daniela Dodean şi Eliza Samara, nimeni altele decât campioanele europene en-titre, având de înfruntat în primul tur un tandem venit din calificări (astăzi, ora 11), după care ar urma posibile confruntări periculoase: în optimi cu perechea spaniolă Sara Ramirez – Shen Yanfei, iar în sferturi cu duoul Ruta Paskauskiene (Lituania) – Margaryta Pesotska (Ucraina), ultima dublă învingătoare în faţa lui Dodean şi Samara în optimile probei pe echipe.
Dodean şi Samara îşi apără titlul european
Fetele noastre au însă un palmares excelent împreună, cu medalii de aur cucerite în 2009 şi 2012, iar specialiştii le văd pe românce implicate şi în acest an în lupta pentru o clasare pe podium. De astăzi, Dana va fi susţinută în Austria şi de o delegaţie arădeană, în frunte cu conducerea Clubului Sportiv Municipal. La masculin, fratele Danei, Adrian Dodean, a reuşit să promoveze cu echipa României în prima divizie, clasându-se pe doi în Challenge Division. Jucătorul CSM-ului, locul 166 european, nu a reuşit să pătrundă pe tablourile principale în celelalte două probe.
Adi Dodean a spus “pas” în calificări
La simplu a pierdut primele două meciuri, 0-3 cu suedezul Kristian Karlsson şi 1-3 cu italianul Leonardo Mutti, dar a câştigat cu 3-0 în faţa lui Baton Citaku din Kosovo, bilanţ în urma căruia s-a clasat pe locul trei în grupa preliminară. Adi Dodean a fost mult mai aproape de tablou la dublu, unde în  pereche cu Constantin Cioti a câştigat primele două meciuri din grupa preliminară, 3-1 cu perechea Golovanov – Krastev (Bulgaria) și 3-0, prin neprezentare cu tandemul Kartuzov – Reinholds (Austria). În meciul decisiv, de calificare în şaisprezecimi, reprezentanţii României au fost învinşi la mare luptă, scor 2-3 la seturi, 9-11 în decisiv, de cehii Tomas Konecny şi Pavel Sirucek.

Recomandările redacției