primar CovasintȘantierul care a cuprins comuna Covăsânț pe timpul realizării amplelor lucrări de modernizare a infrastructurii finanțate prin Măsura 322 este pe cale să se încheie. Majoritatea obiectivelor s-au finalizat ori se apropie rapid de finalizare. Cu toate că unele probleme imprevizibile apărute au dus și la întârzieri, având în vedere că proiectul a demarat practic din 2009 când a fost depus – fiind un „deschizător“ de drum pentru cele ce au urmat – se poate spune fără a greși că a fost un succes.
„Firește că a fost nevoie de unele demersuri pentru decalarea unor termene, inclusiv cel de finalizare; spun și acum că întârzierile nu ni se datorează: prelungirea finalizării licitațiilor pentru lucrări ne-a dat peste cap. Acum, la mijloc de toamnă, putem spune că toate lucrările sunt sub control: extinderea rețelei de apă s-a finalizat – în iulie a fost recepția; pe aceste străzi s-a făcut și asfaltarea – în lungime de circa 1,5 km; la centrul After School lucrările sunt gata în proporție de 95%; rețeaua de canalizarea este gata – se mai așteaptă unele dotări pentru stația de epurare; materialele pentru Căminul Cultural sunt venite – atât stația de amplificare cât și cele 50 de perechi de costume populare: 30 pentru dansatorii adulți și 20 pentru dansatorii copii. Deși prelungirea e până anul viitor, noi avem convingerea că în fapt toate lucrările se vor finaliza în acest an – până la finele lui noiembrie, chiar – rămânând pentru restul perioade de rezolvat doar problemele scriptice “ ne spunea în urmă cu câteva zile Traian Balint, primarul din Covăsânț.
Reamintim că finanțarea obținută printr-un proiect pe fonduri europene este în valoare de 2,5 milioane euro; pe scurt lucrările incluse în proiect sunt: modernizare de străzi în comună; staţie de epurare şi canalizare; extinderea reţelei de alimentare cu apă; înfiinţare centru tip „after school“; dotare Cămin Cultural cu promovarea specificului local; achiziţie utilaje pentru Serviciul de Situaţii de Urgenţă. Mai trebuie precizat și aspectul că, deși a bulversat o vreme toată comuna, după estimările preliminare ale primarului Traian Balint, această finanțare a devansat dezvoltarea comunei Covăsânț cu cel puțin patru ani.

Recomandările redacției