sentintaFinalul lunii poate fi decisv pentru locuitorii Nadăşului, în scandalul retrocedărilor. Termenul de judecare a noii cereri de revizuire făcute de Prefectura Arad, la sentinţa prin care sătenii au rămas fără terenuri, după ce o familie a dobândit întreaga suprafaţă a satului a fost stabilit pentru data de 28 octombrie.
În urmă cu câteva zile, Prefectura a înaintat la Judecătoria Ineu, o nouă cerere de revizuire la sentința din 2006, în urma căreia, locuitorii Na­dăşului au rămas fără pășuni, teren arabil, păduri și chiar fără locuințe, după ce o familie a moştenit peste opt mii de hectare de teren. Cererea de revizuire a avut la bază noi probe care ar putea determina revizuirea sentinţei, alte probe decât cele pe care s-a întemeiat precedenta cerere de revizuire, respinsă de instanţele de judecată.
Sătenii din Nadăş şi-au pierdut terenurile, încă din anul 2006, când în baza unei sentinţe date de Judecătoria Ineu, o familie a dobândit drept de proprietate asupra satului întreg. Locuitorii încearcă să-şi facă dreptate de ani de zile însă, până acum, cere­rea de revizuire a sentinţei a fost res­pinsă de magistraţi.

Recomandările redacției