teatruTeatrul „Jokai” din Békéscsaba, Ungaria, se prezintă, la ora 19,00,  pe scena Sălii Mari a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, cu o adaptare după „Contele de Monte-Cristo”, celebrul roman al lui Alexandre Dumas. „Contele de Monte Cristo” este un spectacol în regia lui Szomor György, acesta semnând totodată muzica şi textele muzicale. Artistul şi-a legat deja numele de mai multe succese ale unor musicaluri, aflate permanent sub semnul suspansului şi al pasiunii. În această seară, György interpretează şi rolul contelui.
Răzbunare şi pasiune: „Tânărul Dantès, aflat în temniţa de pe insula If, evadează cu ajutorul abatelui Faria, prietenul şi  colegul lui de detenţie. Mai apoi el  ajunge în posesia unei comori fabuloase, pornind, sub chipul contelui de Monte-Cristo, pe drumul răzbunării pentru a-i pedepsi pe cei care l-au nenorocit. Pasiunile sale, pe de o parte, şi dorinţa de vendetă, pe de altă parte, nasc în sufletul personalujui o dilemă permanentă. Oare care va fi decizia finală a celui aflat permanent la graniţa dintre vis şi realitate?”.
Varianta muzicală a romanului lui Dumas a cucerit Ungaria cu o rapiditate neaşteptată. Impactul transpunerii este amplificat de decoruri monumentale, proiecţii tridimensionale şi soluţii tehnice ingenioase. Munca orchestrei şi a soliştilor, alături de coreografie şi vestimentaţie, sunt anunţate ca fiind puncte forte ale acestui spectacol.
(G.S.)

Recomandările redacției