uav1Două cadre universitare de la Facultatea de Ştiinţe din Ostrava (Republica Cehă) se află, zilele acestea la Arad. Prof. univ. dr. Tomas Sachas, specia­list în reţelele de calculatoare şi securitatea reţelelor şi conf. univ. dr. Eva Volna, specialist în inteligenţă artificială, au început deja să ţină prelegeri masteranzilor şi studenţilor de la Universitatea Aurel Vlaicu care doresc să se specializeze în informatică. „Cei doi  specialişti în IT au venit la noi în cadrul Programului Erasmus şi vor sta la Arad timp de cinci zile. Mă bucur foarte mult că sunt aici şi că am reuşit să în­che­iem par­te­neriate cu universităţi din Republica Cehă. Următorul parteneriat ur­mea­ză să fie semnat cu universitatea din Praga”, a de­- clarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV.
Prof. univ. dr. Mariana Nagy, directoarea de program care a organizat vizita celor doi, susţine că, în perioada următoare, două studente de la universita­tea de stat arădeană vor pleca la Ostrava. „Prof. univ. dr. Tomas Sachas şi conf. univ. dr. Eva Volna sunt specialişti în do­menii de vârf, pentru care se fac cercetări pe plan european”, a ţinut să precizeze prof. univ. dr. Mariana Nagy.
La rândul lor, oaspeţii susţin că sunt foarte bucuroşi că au posibilitatea să colaboreze cu universitatea de stat arădeană. „Suntem fericiţi că avem posibilitatea să colaborăm cu UAV. Acest program în care suntem implicaţi reprezintă o oportunitate pentru schimbul de studenţi”, a spus prof. univ. dr. Tomas Sachas.

Recomandările redacției