ecoCei mai importanţi lideri de piaţă, experţi în protejarea mediului înconjurător, au fost prezenţi la Arad, în perioada 16-18 octombrie 2013, unde au participat la cea de-a XI-a ediţie a Târgului internaţional de mediu – Ecomediu, care s-a desfăşurat la Complexul Expoziţional – EXPO Arad.
În cadrul târgului, peste 30 de companii, atât din ţară, cât şi din străinătate, s-au reunit într-o expoziţie cu standuri atractive, însoţită de un program complex de conferinţe şi dezbateri susţinut de experţi români şi internaţionali.
Ultimele zile ale Târgului Internaţional de Mediu – ECOMEDIU 2013, eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad au adunat administraţii publice şi instituţii din trei judeţe din regiunea de Vest a ţării.
Reprezentanţi din aproximativ 30 de instituţii publice au asistat la programul complex de conferinţe organizat de CCIA Arad şi au interacţionat atât cu expozanţi, cât şi cu vizitatori. „Tema principală pe care s-au axat conferinţele internaţionale din cea de-a doua zi a târgului internaţional de mediu a fost recupera- rea, reciclarea şi sortarea deşeurilor. Această temă a fost privită cu un deosebit interes de către administraţiile şi instituţiile din partea de Vest a ţării, dar şi de ceilalţi participanţi la eveniment. Ne bucurăm de reuşita acestei ediţii a târgului Ecomediu şi suntem încrezători pentru viitoarele ediţii ale evenimentului”, a declarat Gheorghe Seculici,  preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.
Tot în cea de-a doua zi de Ecomediu au avut loc şi brokeraje internaţionale, organizate prin reţeaua Enterprise Europe Network, în colaborare cu Institutul de Cercetări IPA Craiova, Centrul de Transfer Tehnologic, Centi Cluj-Napoca, Camera de Comerţ Csongrad din Ungaria şi Fundaţia Primom Nyiregyhaza din Ungaria. Prin aceste întâlniri, organizatori au facilitat discuţii bilaterale de afaceri între firmele participante, finalizându-se cu  semnarea unui parteneriat concret în acest sens.
Ultima zi din programul oferit de către or­ganizatori a fost dedicată publicului larg. Tematica abordată a fost  biodiversitatea şi voluntariatul, iar instituţiile de învăţă­mânt şi publicul larg au fost invitate în spaţiul exterior al Expo Arad, pentru a lua parte la demonstraţii „explozive” ale ISU Arad şi cascadorii pe bicicletă.  (A.C.)

Recomandările redacției