araujoUniv.Goldiş ICIM a trecut cu bine peste primul examen important al sezonului. Campioana „en-titre” a României a învins cu 67-64 la Alba Iulia, într-un derby controlat de arădence timp de trei sferturi. „Galben-albastrele” au fost surprinse doar pe final, impunându-se până la urmă cu mari emoţii în faţa trupei din Cetatea Unirii. „A fost un meci cu momente bune de ambele părţi. Am început foarte bine, apoi gazdele au echilibrat disputa. Nu ne-am aşteptat să câştigăm la 20-25 de puncte dife­renţă, dar ne-am dorit victoria. Ştiam că va fi greu până la capăt. Am făcut câteva greşeli copilăreşti, dar am avut puterea să trecem peste şi să ne terminăm treaba cu bine”, a spus la finalul derby-ului antrenorul echipei arădene, Jose Araujo.
„ICIM a fost superioară la
anumite capitole”
Univ.Goldiş ICIM a început meciul în formula: Rhoads 6 – Brosovszky 14 (2×3), Engelman 9 (1×3) – Williams 21, Broomfield 15, iar pe parcurs au mai jucat Milovanovic 2, Cosby şi Crăciun. Mercea, Manea şi Moraru au rămas pe banca de rezerve. „Am întâlnit o echipă care a fost superioară la anumite capitole. Se întâmplă, e un început de campionat, un meci pierdut, dar mai sunt multe până la final. Sperăm ca în următoarele două să învingem şi după aceea să ne concentrăm în cupele europene. Vreau să felicit oricum fetele şi suporterii, care au fost al şaselea jucător”, a spus Bogdan Duma, directorul executiv al formaţiei din Alba Iulia. Odată depăşit acest prim moment greu, portughezul Araujo ştie că mai sunt multe de pus la punct:
Concentrarea se mută pe Târgovişte
„Sunt fericit de victorie, dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei. Suntem o echipă tânără, cu perspective, care mai are de lucrat. Nimic nu s-a schimbat, e o victorie pentru care ne bucurăm, dar drumul continuă”, a mai spus Araujo. ICIM nu are timp să savureze prea mult victoria, asta pentru că o aşteaptă un nou derby în campionat, de această dată la Arad. „Galben-albastrele” vor înfrunta mâine de la ora 18 (direct Digi Sport 3) marea rivală CSM Târgovişte.

Recomandările redacției