OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERADelegaţia germană, sosită încă din weekend la Lipova, şi-a început săptămâna cu o vizită la Primăria Oraşului Lipova, unde a avut loc primirea oficială, înainte de festivitatea de inaugurare a „Parcului Prieteniei”, proiect de referință al vizitei.
După cum se știe deja, proiectula demarat în primăvara acestui an, fiind inițiat de către Asociaţia Germană DRFK (Deutsch-Rumanischen Freundschaftskreises Saarland) şi Organizaţia THW – Landeshelfervereinigung, a ajuns la final, implicându-se și postul german de televiziune RTL.
La Primărie s-a vorbit de   planuri de viitor
Întrunirea a avut loc la Primăria Oraşului Lipova, începând cu ora 11:00, unde cei 11 membri ai delegaţiei germane au fost primiţi de primarul oraşului Lipova – Mircea Jichici şi Dan Damian – consilier judeţean. În cadrul întâlnirii au fost ţinute scurte discursuri din partea ambilor reprezantanţi, primarul Mircea Jichici şi Willi Gehring – preşedinte Asociaţai DRFK.
Discursurile care au fost continuate de discuţii libere care au avut ca subiect principal proiectele din oraşul Lipova, proiecte finalizate, cele aflate în curs de desfăşurare precum şi cele viitoare.
Întrunirea a decurs foarte bine, iar la final, aşa cum a devenit o reală tradiţie a prieteniei româno-germane, s-a format un lanţ de mâini şi s-a cântat tradiţionalul „La mulţi ani”, alături de prietenii germani.
Germanii au vizitat unele proiecte în derulare
Vizita la primărie a fost urmată de o vizită la noul centru recreativ al oraşului Lipova (vechea Casa Armatei), proiect finalizat în această lună, precum şi o vizită la Spitalul Orăşenesc Lipova, pentru a fi prezentat ceea ce urmează să cuprindă proiectul de reabilitare şi modernizare a acestuia.

Recomandările redacției