SANYO DIGITAL CAMERA„Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, trebuie să îşi prezinte de­misia de onoare, având în vedere că este incapabilă să rezolve pro­blemele legate de plata  asisten­ţilor persoanelor cu handicap, iar influenţa ei în Guvern este inexistentă”, a declarat  deputatul PD-L Claudia Boghicevici.
Ea s-a referit la faptul că există numeroase întârzieri ale plăţilor pentru asistenţii persoanelor cu handicap.  În acelaşi timp   sunt semnale privind dis­po­nibilizarea acestora, tot ca urmare a lipsei fondurilor în bugetele locale.
„Îi cerem doamnei Câmpeanu să facă un exerciţiu de transparenţă prezentând opiniei publice care sunt sumele exacte neonorate în acest an pentru asistenţii persoa­nelor de handicap, aşa încât oamenii să ştie exact dacă la recti­ficarea bugetară această problemă este rezolvată doar parţial şi pompie­ristic, sau într-adevăr Ministerul Muncii primeşte toate fondurile necesare”, a afirmat deputatul PD-L.
Claudia Boghicevici a subliniat că demisia ministrului Muncii este cu atât mai necesară cu cât influenţa sa în Guvern este practic inexistentă. „Doamna Câmpeanu a preferat să predea sistemul de asistenţă socială pe mâna baronilor locali decât să se lupte până la capăt şi să demisioneze dacă nu este ascultată”, consideră deputatul PD-L. Ea a anunţat că democrat-liberalii vor depune o iniţiativă legislativă prin care se va solicita  ca plata indemnizaţiilor şi  cea a  asistenţilor personali să fie efectiv asigurată de la bugetul de stat, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap (ANPH), respectiv direcţiile judeţene.
(G.C.)

Recomandările redacției