lucrari lipovaO lucrare importantă în infrastructura rutieră urmează să fie finalizată în scurt timp. Este vorba de reabilitarea mai multor tronsoane cuprinse în sectorul Lipova, lucrări despre care, reprezentanţii Consi­liului Judeţean spun că sunt gata înainte de termenul preconizat iniţial. Moderni­zarea drumurilor din Sectorul Lipova a scos din bugetul administraţiei judeţene circa 10 milioane de lei.
Reabilitarea sistemelor rutiere din Sectorul Lipova, proiect ce a presupus modernizarea a 27 de kilometri de drumuri ar urma să fie finalizată înainte de termen. Potrivit reprezentanţilor Consi­liului Judeţean, termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit iniţial pentru 2014, însă drumurile vor fi gata de modernizat la sfârşitul acestei luni. În cadrul proiectului „Execuţia unor lucrări de reabilitare sisteme rutiere – Sector Lipova“ s-au derulat lucrări pe drumul DJ 682, ce leagă comunele Birchiş şi Ususău. De asemenea, în proiect au mai fost cuprinse drumurile: DJ 707 A, Valea Mare – Căprioara, DJ 682 Zăbalt – Ususău, DJ 682 Neudorf – Zăbrani şi DJ 682 A Cruceni – Firiteaz. „Lucrările de reabilitare a sistemelor rutiere de la Lipova vor fi gata mai repede de­cât ne-am aşteptat. Termenul de fina­lizare era în 2014, dar luna aceasta lucrările se vor încheia. În prezent se mai lucrează doar la intersecţia Chesinţ – Neudorf“, a spus Cristian Drăgan, administrator public al Consiliului Judeţean.
Trebuie menţionat că pe drumurile din Sectorul Lipova s-au intreprins şi lucrări suplimentare contractului iniţial ce are o valoare de circa 10 milioane de lei. Consiliul Judeţean a contractat în august lucrări suplimentare în această zonă, aces­tea fiind necesare numai pe anumite tron­soane. Lucrările suplimentare au mai costat administraţia alţi 1,62 milioane de lei.

Recomandările redacției