judoDe multe ori când auzim o poveste de succes, ne gândim automat că este vorba despre noroc. Însă, în realitate, în marea majoritate a cazurilor, norocul nu a avut nicio legătură cu ceea ce au realizat persoanele respective. La baza succesului lor au stat alţi factori, precum voinţa puternică de a nu te da bătut din calea eşecurilor, de a realiza ceva cu adevărat, de a lupta pentru îndeplinirea visurilor, motivaţia, gândirea pozitivă, disciplina şi nu în ultimul rând perseverenţa. Ziua Mondială a Judoului se sărbătoreşte în fiecare an pe 28 octombrie, dată la care s-a născut Jigoro Kano, fondatorul şi părintele judoului din întreaga lume.
Pe urmele lui Jigoro Kano
Jigoro Kano a ales un lucru esenţial în viaţă, Calea, iar apoi a urmat-o până la capăt. În ciuda necazurilor, obstacolelor şi dezamăgirilor, nu a renunţat nicio­dată, fiind convins că acel drum era cel bun, iar perseverenţa lui a fost una din cheile succesului. Judoka arădeni şi antrenorii lor, împreună  cu ceilalţi colegi din conducerea cluburilor, doresc ca prin munca lor să ducă tradiţia mai departe, astfel ca să-şi poată păstra locul de cinste în ierarhia naţională a sportului românesc.
Antrenament deschis
Clubul Sportiv Municipal Arad organizează de Ziua Mondială a Judoului un antrenament cu uşile deschise, programat sâmbătă, 26 octombrie, între orele 11 şi 15, în sala de judo de pe aleea Predeal. Toţi participanţii se vor alege cu un premiu surpriză. Pentru informaţii suplimentare puteţi suna la numerele de telefon 0758 931 533 sau 0727 187.179, Dorin Drimbe, Sensei judo CSM Arad.

Recomandările redacției