cernicaAcum trei runde, „Bătrâna Doamnă” disputa la Mioveni un adevărat derby al suferinţei. Cu victoria contra arădenilor, argeşenii au luat o importantă gură de oxigen şi scăpau din subsolul clasamentului. Acum pe penultima poziţie a clasamentului se află Minerul Motru, echipă pe care „alb-roşii” o vor întâlni la acest final de săptămână.
Prin urmare, arădenii vor fi implicaţi într-un alt duel al suferinţei, iar gorjenii confirmă acest lucru. „E trist că-i dăm o această titulatură acestui meci, însă, din păcate, asta e realitatea. Vizita UTA-ei e importantă pentru noi şi prin prisma faptului că dăm peste unul dintre adversarii cu care ne vom mai întâlni şi în play-out. Ţinem mult să luăm cele trei puncte, cum ne dorim să facem o figură frumoasă şi  în partidele ce urmează, cu FC Olt şi FC Bihor, formaţii pe care – de asemenea – nu le vedem în play-off. Ne aşteaptă o serie de trei meciuri poate decisive pentru noi”, a explicat Mihai Cernica.
Directorul sportiv al „minerilor” e puţin mirat de postura în care se află Campioana Provinciei înainte de deplasarea de la Motru. „Este puţin ciudat să o vedem pe UTA pe ultimul loc în clasament şi asta mai ales datorită numelui şi tradiţiei echipei din Arad. Dacă Minerul Motru se putea aştepta la o astfel de linie de clasament, deşi avem două-trei meciuri în care meritam mai mult, cum ar fi cele împotriva Craiovelor de pe teren propriu, dar şi altele, la UTA e puţin altfel situaţia.  E adevărat, au fost mici probleme la Arad în această vară, dar, până la urmă, numele impune.  Oricum, echipa arădeană este în revenire de formă, în ultima etapă a bătut chiar liderul şi va dori să înceapă o serie pozitivă. Cred că vom da peste o echipă pe val, e posibil să se întâmple orice ”, mai crede „oficialul” Motrului.
Cernica mai susţine că înlocuitorii lui Ştefan Nanu, Liviu Cojocaru şi Petre Gheorghe, au creditul conducerii cel puţin până la finalul turului. „Ca foşti secunzi, cei doi cunosc cel mai bine jucătorii din lot şi avem încredere în ei. Poate, că până la urmă, o să căutăm şi un principal, însă numai din zonă. Oltenii sunt foarte ambiţioşi şi pasionaţi de fotbal, iar Trică este unul dintre ei. E un antrenor tânăr şi valoros, nu întâmplător a fost la CFR Cluj. E de admirat pentru acest lucru, îi dorim multă baftă, însă doar după meciul cu noi”, a adăugat fostul fotbalist al Motrului.
Atacantul Trifu e singurul fotbalist incert în lotul Minerului. Fostul jucător al Caracalului s-a accidentat în meciurile de verificare şi nu a evoluat deloc în acest sezon al ligii secunde.

Recomandările redacției