irakIrakienii sunt interesaţi să încheie parteneriate în domeniul economic, cu investitori arădeni. Conducerea admi­nistraţiei judeţene s-a întâlnit ieri, cu o delegaţie din Provincia Duhok, Regiu­nea Autonomă Kurdistan (Republica Irak). Delegaţia din Irak a fost pentru a doua oară prezentă la Arad anul acesta, pentru discuţii cu autorităţile în ve­derea încheierii de parteneriate.
Invitaţia a fost lansată de către preşedintele Universităţii Aurel Vlaicu Lizica Mihuţ. Universitatea a semnat încă din vara acestui an două acorduri academice cu două universităţi, cea din Duhok, respectiv Universitatea Nawroz. Delegaţia străină a fost condusă de Haithem T. Alyousif, vicepreşedintele Universităţii Nawroz. „Ne-a făcut o reală plăcere să venim în vizită la dumneavoastră. Aici ne simţim ca acasă. Universitatea Nawroz pe care eu o reprezint astăzi mai are încheiate parteneriate cu alte universităţi, dar noi ne simţim mult mai aproape de dumnea­voastră. Sper ca într-un timp cât mai scurt să realizăm tot ceea ce ne-am propus în ceea ce priveşte domeniul academic, şi mă refer aici la schimb de experienţă în­tre studenţi şi profesori, dar şi studii post uni­versitare”, a decla­rat Haithem T. Alyousif, vicepreşe­dintele Universităţii Nawroz. Toto­- dată, delegaţia străină a vizitat şi Univestitatea de Vest Vasile Godiş, ocazie cu care s-a semnat un protocol de colaborare.
Trebuie menţionat că, la începutul lunii mai s-a încheiat un acord de cola­borare între judeţul Arad şi provincia Duhok, pe următorii cinci ani. Guvernoratul Duhok este interesat de cola­borarea şi dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Republica Irak. Astfel, până în prezent s-au purtat discuţii în cadrul a două vizite, una fiind făcută de delegaţia condusă de preşedintele Nicolae Ioţcu, în Provincia Duhok. „În urma discuţiilor s-au identificat mai multe oportunităţi de afaceri, în special în domeniul economic. În continuare se are în vedere realizarea unor par­teneriate în diverse domenii, cum ar fi infrastructura de transport, sănătate şi agricultură”, a mai precizat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Recomandările redacției