sebisNațional Sebiș joacă astăzi, cu începere de la ora 15, a treia deplasare consecutivă pe terenul Zalăului. Echipa din județul Sălaj a lăsat impresii bune la precedentele reprezentații susținute în compania echipelor arădene, iar Mihai Petcuț o tratează cu precauție, dar a reamintit sloganul care i-a purtat trupa pe primul loc din C5: „Victorie, victorie, victorie. E valabil și acum. După părerea mea, și nu vreau să supăr pe nimeni, noi și Zalăul suntem echipele din serie cu cel mai bun joc. Diferența e că noi am avut și rezultate. Suntem favoriți clar, mergem să câștigăm. Sper să ținem seria pozitivă”, a prefațat Petcuţ meciul care speră să-i aducă al șaselea triumf consecutiv.
Cinci absenţe la Sebiş
Morariu, Balint, Miron, Mîndrușcă și Susanu sunt absențele Naționalului în fieful lui Vasile Jula. Petcuț le regretă, inclusiv pe cea a ultimului amintit, care „avea și atuul că anul trecut a fost cel mai bun de pe teren contra Zalăului, intra în cărți”. Alb-albaștrii de pe malul Crișului Alb ar putea începe în formula Soltesz – Mînecan, Jude, Albert, Neacșu – Bozian, Coțan, Beuran, Dobricean – Blănaru, Higyed. „Dacă ai mei intră în starea de joc, câștigăm!”, a încheiat antrenorul Sebișului.
Gazdele vizează şi ele 3 puncte
„Nu mă gândesc la altceva decât la 3 puncte. Dacă jucătorii nu-şi demonstrază valoarea în meciurile cu Sebişul şi Cugirul, atunci din iarnă schimbăm foaia. Au toate condiţiile să obţină un rezultat bun şi chiar dacă nu sunt în grafic, jucătorii vor avea o primă de joc. Le mai dau o şansă, dacă nu profită de ea, atunci nu vor mai vedea prime de joc. Valoric, diferenţa dintre echipa noastră şi cea a Sebişului nu este aşa de mare, precum arată clasamentul”, a comentat preşedintele Zalăului, Ioan Morar, pentru Sportul Sălăjan. Conform aceleaşi surse, jucătorii au fost penalizați cu un sfert din salariile aferente ultimei luni, în urma înfrângerilor cu Unirea Jucu, CS Oșorhei și Unirea Dej. Efectul s-a văzut în etapa a VIII-a, când FC Zalău a învins Arieșul Turda.

Recomandările redacției