hanciutaCupa oraşului Dubrovnik la judo a adunat la start 10 loturi naţionale de seniori, întrecerea din Croaţia fiind cotată drept una puternică, imediat după Cupa Europei. Printre participanţi s-a numărat şi Raul Hanciuţa de la CSU Arad, care a obţinut bronzul la 90 de kilograme, categorie unde au fost înscrişi 18 sportivi. Hanciuţa are 21 de ani, este în al 2-lea an de tineret, iar în 2013 a mai câştigat Cupa României de seniori, fiind şi vicecampion naţional la aceeaşi categorie 90 de kilograme, unde a pierdut finala în faţa unui alt produs al judoului arădean, Cristian Bodârlău, în prezent la Dinamo Braşov.
„Hanciuţa are calităţi foarte bune, dacă nu ar fi luptat accidentat în finală, ar fi ieşit şi campion naţional de seniori, dar are tot viitorul în faţă. Ar fi frumos să ne facă o surpriză plăcută şi la Europene, are nevoie de cât mai multe întreceri de cel mai înalt nivel”, spune directorul CSU Arad, Ovidiu Şerban.
Ambiţii mari la Europene
Judoka pregătit de Mihai Telechi va participa în perioada 15-17 noiembrie şi la Campionatele Europene de tineret, programate în capitala Bulgariei, la Sofia. „Raul parcurge un an foarte bun, iar la Europene totul depinde de forma în care se va afla şi de tragerea la sorţi. Acolo e destul de greu, important e că va fi prezent şi se va lupta pentru un rezultat cât mai bun”, ne-a declarat antrenorul sportivului, profesorul Mihai Telechi. Hanciuţa va mai participa în acest an la Campionatul Naţional de ne-waza (lupta la sol), programat în perioada 22-24 noiembrie, dar şi în întrecerea internă pe echipe la sub 23 de ani.

Recomandările redacției