OLYMPUS DIGITAL CAMERAFinalul lui octombrie a adus pentru oraşul Lipova o frumoasă surpriză, dar mai ales un nou element în imaginea clădirilor cu renume din acest oraş: vechea Casă a Armatei a devenit noul Centru Recreativ al oraşului.
Săptămâna trecută a avut loc inaugurarea oficială a noului Centru Recreativ Orăşenesc Lipova, obiectiv foarte important pentru imaginea oraşului Lipova dar mai ales pentru locuitorii săi, fiind amplasat în clădirea fostei Case a Armatei din Lipova – una dintre clădirile reprezentative pentru comunitatea locală. Această locație a fost reabilitată şi modernizată la cele mai înalte standarde, pentru a putea găzdui diverse activităţi educative şi culturale.
Conferinţa de presă
Evenimentul a demarat cu o confe­rinţă de presă, organizată la Primăria Oraşului Lipova. Conferinţa a fost des­chisă de Mircea Jichici – Primarul oraşului Lipova ce a subliniat ce reprezintă acest proiect pentru comunitatea locală, pentru imaginea oraşului şi bineînţeles pentru reprezantanţii administraţiei locale.
A precizat, de asemenea, că proiectul „Reabilitarea clădirii Casa Armatei și pregătirea ei pentru Centru Recreativ Orășenesc Lipova, judeţul Arad” a început în data de 26.08.2011, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, succesor în drepturile şi obligaţiile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului fiind fi­nanţat în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor poli urbani de creștere”, Domeniul Major de Intervenţie 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbană Valoarea totală este de 2.174.035,50 lei, din care valoare eligibilă 1.672.552,79 lei, asistenţa financiară nerambursabilă din partea FEDR fiind în cuantum de 1.371.322,62 lei;  301.230,17 lei re­prezintă contribuţia nerabursabilă de la bugetul naţional, iar co-finanţarea beneficiarului este de 91.436,88 lei“.
Alături de firmele contractate pentru realizarea acestui proiect, implementarea lui a fost asigurată de Unitatea administrativ-teritorială a Oraşului Lipova, prin personalul de specialitate din cadrul Pri­mă­riei și Consiliului Local Lipova.
În continuare, Viorel Popină, cadru militar în rezervă şi consilier local a prezentat o scurtă istorie a clădirii care a găzduit de-a lungul timpului bine cu­nos­cuta Casă a Armatei.
Inaugurarea festivă
A urmat deplasarea la obiectiv și momentul tăierii panglicii inaugurale. Astfel, primarul Mircea Jichici, alături de o serie de personalități locale şi judeţene au tăiat panglica inaugurală şi au păşit în incinta clădirii, unde, mai întâi a fost oficiată o slujbă religioasă de sfinţire a locului, iar mai apoi au fost vizitate  şi admirate toate încăperile noului obiectiv.
La evenimentul de inaugurare au fost prezenţi: Mircea Jichici – primarul oraşului Lipova, Vasile Dodon – vicepriamrul oraşului Lipova, Paul Dobrescu – administrator public, prefectul Județului Arad – Cosmin Pribac, deputații Flavius Măduța și Dorel Căprar, consilierul județean Damian Vasilică, reprezentanţi locali ai partidelor politice, precum şi  alte personalități locale. Nu în ultimul rând, la acest moment festiv a participat și cel care, pe viitor va fi directorul Centrului Recreativ Orășenesc Lipova, cunoscutul interpret de muzică populară Tinu Vereșezan.

Recomandările redacției