sebisSe anunță meci palpitant pe malul Crișului Alb la vizita vecinilor din Ineu, în ultima etapă a turului seriei a V-a din eşalonul trei. Postura în care se regă­sește formația gazdă, Naţional Sebiş, lider şi campioană a turului și ambiția Ineului, cu o serie pozitivă, sunt dublate de specificul unui derby local. Antrenorul liderului le-a reamintit băieților săi să conștientizeze statutul impus de primul loc și nu acceptă decât victoria în derby-ul de la Sebiș. „E meci de 6 puncte, normal că trebuie să-l câștigăm. Repet, locul 1 înseamnă victorie, dacă vrei să-l păstrezi și vrei și viață ușoară în play-off. Ne gândim la clasamentul în 6, iar la cum merg lucrurile, şi Ineul va fi în play-off. Iar jucătorii trebuie să înțeleagă ce înseamnă locul 1, plus ce înseamnă jocurile cu echipele arădene pentru oamenii de la Sebiș”, a punctat Mihai Petcuţ.
Duel interesant şi al antrenorilor
Antrenorul alb-albaștrilor are și o dorință specială. „Motivația locului 1 trebuie să iasă în evidență, și ca ati­tudine și ca joc. Vreau ca băieții să-mi arate, prin determinarea lor, o diferență de 11 puncte între noi și Ineu. 11 e numărul care-mi place, fiica mea e născută pe 11.11!”, a mărturisit Petcuţ. Soltesz – Mînecan, Morariu, Albert, Neacșu – Bozian, Coțan, Beuran, Dobricean – Blănaru, Mândruşcă ar putea fi formula de start al Naționalului. De cealaltă parte domină prudenţa, dar tensiunea unui derby se simte şi în tabăra zărăndană: „E un joc obișnuit de campionat. Într-adevăr, întâlnim echipa de pe primul loc, echipă neînvinsă, dar acest aspect sper să-i motiveze și mai mult pe jucătorii mei. Am mare încredere în ei, sper să reușim o partidă bună. Vom încerca să respectăm fotbalul printr-un joc de calitate și eficiență, în același timp”, sunt cuvintele lui Adrian Abrudean, antrenorul Ineului, recunoscut pentru capacitatea de a-și motiva trupa, mai ales în momentele grele.
Brigadă din Satu Mare
Zărăndanii ar putea aborda derby-ul de la Sebiș cu Fl. Rusu – Cornea, Bier, Bilia, Suslak – Francescu, Iambor – Covaci, Georgiu, Talpaș – Drăgan. Derby-ul Naţional Sebiş – CS Ineu se joacă astăzi de la ora 14 şi va fi arbitrat de o brigadă sătmăreană, formată din Florin Mazilu la centru, ajutat la margini de Dănuţ Costea şi Sergiu Neichi.

Recomandările redacției