sebis-ineuNaţional Sebiş a ratat şansa de a păstra un avans important la şefie, în seria a V-a a eşalonului trei. Liderul a pierdut două puncte în derby-ul arădean cu CS Ineu, la capătul unui meci în care orgoliile şi patimile au fost la cote maxime. În faţa a peste 600 de spectatori, meciul de pe malul Crişului Alb a început în nota de dominare a gazdelor, iar în minutul 7 o acțiune insistentă l-a găsit pe Mândruşcă în dreapta careului, de unde a centrat pentru Bozian, mingea expediată cu capul de mijlocaşul Naţionalului fiind respinsă cu greu de Rusu. Presiunea a crescut, iar după două acţiuni periculoase, care i-a avut în prim-plan pe Coţan şi Blănaru, minutul 20 putea aduce deschiderea scorului, acelaşi Mândruşcă şutând din cădere în bară, la capătul unei acţiuni consemnate în minutul 20.
Liderul a irosit două puncte
Golul plutea în aer, dar în minutul 30 Blănaru a ratat de puțin cadrul porții din 7 metri, pentru ca peste patru minute, torpila lui Coțan să lovească vinclul porții lui Rusu. Prima parte s-a încheiat cu o fază fierbinte în careul Ineului, dar ciocnirea dintre Blănaru și Rusu nu a adus penalty-ul solicitat de gazde, centralul sătmărean, aproape de fază, dictând fault în atac. Scăpaţi de sub asediul din primul mitan, ineuanii nu au schimbat foarte mult registrul nici după pauză, aşteptând o contră pentru Băd sau Drăgan. Deşi a continuat să preseze, Naţional nu a mai fost lucidă în ofensivă, iar ocaziile mari au apărut abia în ultimul sfert de oră. Bine organizată în apărare, Ineul a fost tot mai curajoasă, iar primele acţiuni periculoase i-a avut în prim-plan pe Drăgan şi Băd.
Egal pentru… Pâncota
În minutul 75, Blănaru a încercat din nou să fie providenţial, dar şutul la colţul lung a fost scos de Rusu. Bozian a fost şi el aproape de gol cu opt minute înainte de final, şutul din 20 de metri ocolind de puţin vinclul. Prelungirile au fost intense, iar mai întâi la rampă a apărut Georgiu, care n-a reuşit execuţia dorită dintr-o lovitură liberă de la 18 metri. În faza imediat următoare, Bozian l-a deschis pe Mândrușcă, dar Ineul a blocat şi derby-ul s-a încheiat cu scor alb, 0-0. Remiză care ajută mai mult a treia echipă arădeană implicată în seria a V-a, Şoimii Pîncota, care după victoria de la Turda se apropie la doar două puncte de lider.
Formaţii:
Sebiș: Soltesz – Jude (46 Mînecan), Albert, Morariu, Neacșu – Balint (81 Toader), Beuran (71 Fara), Bozian, Coțan – Blănaru, Mândrușcă.
Ineu: Fl. Rusu – Cornea (77 Pirtea), Bilia, Bier, Suslak – Francescu (40 Băd), Iambor – Tătar (Covaci 60), Georgiu, Talpaș (65 R.Popa) – Drăgan.
Arbitri: Ovidiu Mazilu – Dănuț Costea, Sergiu Neichi (toți Satu Mare). Observatori: Dan Costin (Zalău), Ioan Moisin (Aleșd).
S.A.

Recomandările redacției