utacra3„Textiliștii” au ratat o mare șansă de a lua ultimul tren spre play-offul ligii secunde după ce au avut avantaj pe tabelă și un om în plus mai mult de o repriză în fața Universității Craiova. Echipa din Bănie a arătat destul de bine la Arad, însă nici arădenii nu au confirmat prestațiile bune, curajoase, din ultimele meciuri. În multe momente ale jocului, chiar și 11 contra 10, UTA a acceptat dominarea adversarului, însă nici contraatacurile nu au funcționat aproape deloc. Chiar și așa, dacă-și valorificau cele două-trei situații bune de 2-0, în special la pătrunderea pe zonă centrală a lui Sălăjan, gazdele puteau păstra toate punctele pe Mureș. Așa, însă, Baird avea să egaleze reușita lui Apostu, iar „Bătrâna Doamnă” a rămas pe penultima poziție în clasament înainte de vizita din intermediară în fieful „coloniei” ex. utiste de la FC Olt Slatina.
În mod surprinzător, Filip Lăzăreanu a fost titularizat la trei zile după venirea la UTA în detrimentul lui Horvat. Eugen Trică a apelat la formula de joc ce a confirmat cu Bistrița, cu mențiunea că, totuși, au lipsit Țabără (accidentat) și Neagu (suspendat). La olteni, Dorel Stoica a început ca fundaș central în locul lui Ciucă, iar australianul Baird a apărut în ofensivă alături de Bălan.
Primele zece minute au fost anoste în Calea Aurel Vlaicu. Echipele s-au angrenat într-un joc de uzură la mijlocul terenului, însă ca din senin a apărut câte o ocazie importantă la cele două porți. Mai întâi, pasa lobată a lui Apostu a fost reluată slab cu capul de Sălăjan exact în brațele lui Hotoboc, pentru ca Baird să-i dea mari emoții lui Lăzăreanu cu un șut de la 23 de metri ce a șters transversala. Ritmul avea să crească și Bîrză nu a apreciat corect traiectoria unei pase ideale date de Firțulescu, iar Sălăjan a fost anticipat în ultimul moment de Acka. Craiovenii avea să prindă curaj după 25 de minute de joc și s-au instalat cu fundașii la mijlocul terenului. Presiunea vizitatorilor s-a concretizat și cu câteva oportunități, cum ar fi capul lui Mitic pe lângă și șuturile de la semi-distanță ale lui V. Gheorghe și Baird care i-au dat ceva  emoții lui Lăzăreanu. În minutul 43, în plină dominare olteană s-a născut faza ce ar fi trebuit să le deschidă arădenilor drumul spre success. Oltean a recuperat un balon în apărare, a trimis o pasă în adâncime, Acka a luftat, Apostu i-a luat fața și urma să scape spre buturile adverse, dar același fundaș de culoare l-a oprit prin fault. „Centralul” Bîrsan  l-a trimis imediat la canbine pe ivorian și arădenii prindeau aripi. Iar finalul de repriză a aparținut în întregime gazdelor. Popescu avea să execute bine lovitura liberă rezultată după faultul de „roșu” al lui Acka, dar Hotoboc a respins din vinclu. Conerul de pe dreapta a fost executat de Firțulescu, Apostu a șters balonul și l-a trimis la colțul lung al porții Universității: 1-0 (min. 45). Jocul s-a reluat de la centru, „alb-roșii” au recuperat rapid, Popescu l-a angajat pe Sălăjan, care din poziție ușor lateral dreapta a tras defectuos, mult pe lângă poartă. Arădenii au intrat la vestiare cu avantaj de un gol și un om, iar partea a doua părea o formalitate.
Nicolo Napoli a schimbat așezarea fără a apela la oameni de pe bancă. Mitic a trecut fundaș central, Mînzăreanu pe dreapta, iar Goge a coborât în linia mediană într-o formulă de joc 4-3-2. UTA a început greoi repriza și Goge l-a încercat pe Lăzăreanu cu un șut de la distanță. Stoica, respectiv Bîrză au finalizat mult peste poartă două acțiuni de atac ale echipelor lor, după care Eugen Trică a început sarabanda schimbărilor. Din păcate, jucătorii veniți de pe bancă au tras în jos echipa, cu o mențiune suplimentară pentru Stan, care pur și simplu a înotat pe teren. După un șut ratat al lui Bîrză din mijlocul careului, Universitatea a preluat frâiele partidei cu Dorel Stoica urcat la regie în locul lui Săceanu. Șuturile lui Bălan în blocaj și al lui Baird puțin peste poartă au anunțat golul de 1-1. În minutrul 74, Bușu a pătruns în viteză pe stânga, a centrat în careu, unde Apostu și Lăzăreanu s-au încurcat reciproc, iar Baird a reluat cu capul în plasă. Obligată de statutul de echipă gazdă, aflată în superioritate numerică, „Bătrâna Doamnă” a încercat să treacă din nou în avantaj, dar s-a chinuit enorm la construcție, iar pericolul la buturile lui Hotoboc a apărut doar în urma unor faze fixe. Mai întâi, Apostu a fost blocat in extremis de goal-keeperul advers, iar apoi Sidney a reluat cu capul pe lângă poartă după un corner. Bîrză, cu un șut telefonat din careu exact pe direcția lui Hotoboc, a irosit ultimele speranțe într-un succes al „alb-roșiilor. Nici craiovenii nu au renunțat în totalitate la intențiile ofensive, însă cele câteva contraatacuri au fost rezolvate de defensiva gazdelor. Ultimul fluier le-a găsit pe cele două formații la egalitate, un rezultat – până la urmă – normal după cele petrecute pe gazon.
Formații:
UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, Ardelean, Oltean – Popescu (min. 77 – Marcu), Medina (min. 50 – Stan), Bîrză, Firțulescu (min. 59 – Monac) – Apostu, Sălăjan. Antrenor: Eugen Trică
U. Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Stoica, Buşu – V. Gheorghe (min. 90+2 – Frăsineanu), Săceanu, Mîrzeanu – Goge (min. 90 – Mequen), Baird, Ct. Bălan (min. 85 – Căle). Antrenor: Nicolo Napoli
Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Petru Gaspar și Bogdan Gheorghioiu (ambii din Timișoara). Rezervă: Eugen Gheorghioiu (Timișoara).
Cartonașe galbene: Bîrză – min. 19, Popescu – min. 30, Medina – min. 48 / D. Stoica – min. 28, Goge – min. 83
Cartonaș roșu: Acka (U. Craiova) – min. 43
Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj) și Alexandru Terheș (Oradea)

Recomandările redacției