falcaaAlegerile pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale din partea PD-L au continuat, sâmbătă, pe regiunea Nord-Vest. După eşecul umilitor din Moldova, unde Falcă a obţinut doar 10 la sută din voturi, apropiaţii primarului sperau ca pe zona de Nord-Vest, unde Falcă e ca şi acasă, să reuşească să-l învingă sau măcar să se apropie de Cătălin Predoiu. Pentru acest obiectiv, din informaţiile noastre, s-au pus la bătaie toate pilele şi relaţiile posibile, în luptă intrând însuşi Emil Boc, fostul prim-ministru punând în mişcare toate influenţele din zona de Nord-Vest pentru a contribui la înfrângerea lui Cătălin Predoiu.
Intervenţia lui Emil Boc s-a văzut în rezultatul de la Cluj, însă cu tot cu Boc în spinare, şi în acest judeţ în care fostul prim- ministru controlează tot, Falcă a obţinut doar 50,3 la sută din voturi, faţă de cele 49,7 la sută ale lui Cătălin Predoiu. Că Boc a intervenit puternic în favoarea lui Falcă o arată şi celelalte rezultate din zona de Nord-Vest, Predoiu câştigând bătălia pe linie, iar dacă n-ar fi fost judeţul Cluj, probabil am fi avut acelaşi scor ca în Moldova, scor care arată „aprecierea“ de care se bucură Gheorghe Falcă în partid. Cum spuneam şi săptămâna trecută, când nu poate apela la ameninţări şi jocuri de culise, primarul Falcă obţine rezultate catastrofale: 10 la sută în Moldova, 22 la sută în Transilvania.
Astfel, Cătălin Predoiu l-a bătut pe Gheorghe Falcă în toate celelalte judeţe din Nord-Vest, chiar dacă sunt controlate de cei din PD-L care-l sprijină pe primarului Aradului.  a obţinut cel mai mare număr de voturi, respectiv 85%, în judeţul Bihor (vedem cât de apreciat e Falcă în vecini), iar cele mai puţine voturi, respectiv 49,7%, a adunat în judeţul Cluj. În Bistriţa-Năsăud, Predoiu a obţinut 77,76% din voturi, în Maramureş – 82,61%, în Satu Mare – 84,18%, iar în Sălaj – 84,64%. Scoruri care spun totul despre diferenţa enormă dintre cei doi, din toate punctele de vedere. Vicepreşedintele PD-L pentru regiunea Nord-Vest, Ioan Oltean, a declarat că la alegerile interne pentru desemnarea candidatului PD-L la Preşedinţia României care s-au des­făşurat sâmbătă au votat 15.000 de membri ai partidului din judeţele Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud. Alegerile pentru desemnarea candidatului PD-L la Preşedinţie s-au desfăşurat sâmbătă, între orele 9.00 – 17.00, în 46 de secţii de votare din regiunea Nord-Vest.
În 9 noiembrie, vor fi organizate alegeri în regiunea centru, în timp ce în 16 noiembrie vor fi alegeri în regiunea Vest, iar în 23 noiembrie în regiunea Sud-Vest. Membrii PD-L din regiunea Sud-Est vor fi chemaţi la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea Sud în 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie, când vor vota democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din diaspora.
(G.A.)

Recomandările redacției