Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri, la un eveniment organizat de tinerii liberali, că acordul cu Fondul Monetar Internaţional reprezintă un handicap pentru România.

 

 

 

„Noi nu discutăm realist şi serios despre FMI, specificul său ca instituţie, realitatea sa şi relaţia cu noi aşa cum ar trebui să discutăm, simplu spus: mi-am rupt piciorul, am un picior debil, adică slab – că am văzut nişte speculaţii în ultima vreme că am spus eu despre România că este o ţară debilă; este, debil înseamnă slab. Din păcate este în acest moment o ţară mult mai slabă decât ar trebui să fie şi ar putea să fie şi mi-am pus o proteză. Asta este FMI. (…) Nu este un lucru bun că suntem sub acordul cu FMI. Faptul că suntem sub acord cu FMI înseamnă pentru România un handicap de care nu este de vină FMI, dar înseamnă pentru România că nu poate avea cu adevărat o politică economică şi bugetară”, a spus Antonescu, la evenimentul „România pentru mediul de afaceri”, organizat de tinerii liberali la Sinaia.

El a adăugat că România ar trebui să aibă în vedere ieşirea din acordul cu FMI.

„Faptul că ne aflăm într-o relaţie cu FMI este o situaţie nefericită şi temporară în care uite aşa încercăm să ne descurcăm cât mai bine şi planul nostru este cât mai repede să ieşim din această situaţie. Or, noi ce facem? Venim şi idealizăm ca pe o abstracţiune FMI, preşedintele ca să înjure Guvernul, Opoziţa ca să înjure Guvernul şi ne răfuim între noi şi ne judecăm între noi performanţa guvernamentală şi economică prin măsura în care respectăm poruncile FMI. Este o abordare demagogică, greşită, perfect nerelevantă din punct de vedere economic şi care nu ne poate duce departe. Ne poate duce la încercarea de a mai reuşi mici fente, ca să nu zic şmecherii pe lângă constrângerile FMI şi FMI, care nu are nicio responsabilitate faţă de noi, să-şi vadă de treaba şi de criteriile sale”, a afirmat liderul liberal.

Antonescu a spus că nu se poate vorbi serios despre dezvoltarea economiei româneşti, dacă la nivelul deciziei politice şi legislative şi la nivelul funcţiunii administrative nu există preocupare pentru economia de piaţă liberă şi concurenţă autentică. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin)

 

Recomandările redacției