Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a împărţit vizitatorilor de la Târgul Indagra „cea mai mare pâine fabricată în România”, în greutate de aproximativ 96,6 kg, în cadrul unui eveniment organizat, sâmbătă, de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN).

 

 

 

* Inspectorii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice /DGRFP/ Bucureşti au confiscat produse alimentare în valoare de o jumătate de milion de lei, în urma unui control efectuat la o societate comercială din Ilfov, suspectată de evaziune fiscală.

* Sute de joburi în industria ospitalităţii din Marea Britanie, în baruri, restaurante şi hoteluri în oraşe şi staţiuni turistice, au fost disponibile la târgul Work in UK, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Alexandra Panici, coordonator programe pentru Europa şi Asia, US Travel.

‘Au fost disponibile câteva sute de joburi în industria ospitalităţii din Marea Britanie, în baruri, restaurante şi hoteluri de 4-5 stele în oraşe şi staţiuni turistice, dar şi poziţii administrative, la birou, de exemplu de secretare’, a spus Alexandra Panici.

Solicitanţii au avut vârste între 23 şi 30, cei mai mulţi cu experienţă profesională dobândită în Grecia şi Cipru. Contractele pe durată nedeterminată au fost mai ales de ospătar/ospătăriţă, barman/barmaniţă, recepţioner, valet, cameristă, ajutor de bucătar şi bucătar, salariile fiind între 1.000 şi 1.500 euro.

* EURES România avea înregistrate în baza de date, la 30 octombrie, 145 de locuri de muncă în străinătate, dintre care cele mai multe pentru Ungaria, unde erau disponibile 75 de posturi de şofer de TIR, potrivit datelor AMOFM.

La data de 3 noiembrie, la nivel european erau vacante 1.880.930 locuri de muncă, în 32 de ţări europene, fuseseră depuse 1.218.477 CV-uri, iar 32.132 de angajatori erau în căutare de forţă de muncă.

EURES România oferea, de asemenea, pentru Germania, 16 posturi de asistent medical, de şofer profesionist, asistent manager şi operator maşini plastice, pentru Marea Britanie – 13 posturi (senior asistent social, asistent medical), Malta -10 posturi (îngrijitor clădiri, camere), Irlanda – 6 posturi (inginer senior software/servicii on-line, inginer senior software Core Tech, inginer sistem, inginer software), Finlanda – 6 posturi (măcelar, şofer camion), Franţa – 6 posturi (şef de şantier, medic specialist medicină generală, medicina muncii, radiologie, ginecologie, urologie, oncologie), Norvegia – 5 posturi (inginer service, senior inginer electric, inginer proiectant CATIA/manager proiect, inginer producţie, senior proiect manager), Republica Cehă – 4 posturi (controlor trafic/dispecer transport), Belgia – două posturi (lucrător în producţie – prelucrarea şi conservarea peştelui) şi Spania două posturi de controlor şi programator CNC), potrivit unui comunicat al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM).

* Târgul internaţional de produse şi echipamente pentru agricultură Indagra 2013, aflat la a 18-a ediţie, şi-a închis, duminică porţile. Târgul a fost găzduit, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, de Centrul Expoziţional Romexpo.

Pe parcursul Târgului, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat la conferinţa „Succesul investiţiei finanţate cu fonduri europene”, organizată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, după care, împreună cu premierul Victor Ponta, a fost prezent la inaugurarea Pavilionului Franţei din cadrul expoziţiei.
Potrivit directorului general al Romexpo, Mariana Suciu, Indagra înregistrează a înregistrat în 2013 o creştere cu circa 15 la sută a numărului de firme participante şi cu 10 la sută a spaţiului alocat, fiind aşteptaţi peste 50.000 de vizitatori.

Indagra a reuni peste 430 de companii din România, dar şi din alte 20 de ţări, pe o suprafaţă expoziţională de peste 30.000 de metri pătraţi.

La ediţia din acest an au fost aduse în jur de 350 de animale.

Vizitatorii au putut achiziţiona seminţe, bulbi de flori, îngrăşăminte şi au put vedea ultimele tehnologii şi echipamente pentru irigaţii, utilaje agricole, sere şi solarii. Tot în cadrul Indagra a fost organizat Salonul EcoAgricultura, pentru prima dată în Pavilionul Central, unde au fost prezenţi în jur de 50 de fermieri şi de firme din agricultura bio, 20 dintre aceştia fiind din străinătate. AGERPRES/(AS-editor: George Andrei)

 

Recomandările redacției