Primul-ministru Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor celor doi jurnalişti de la RFI ucişi în Mali, în care condamnă actele de terorism, precizând că ele reprezintă „un atac flagrant la adresa libertăţii presei şi a valorilor democratice”.

 

 

 

„Am primit cu tristeţe vestea că doi jurnalişti de investigaţie Radio France Internaţional, Ghislaine Dupont şi Claude Verlon, doi profesionişti desăvârşiţi, şi-au pierdut viaţa în mod tragic. Doresc să îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile îndurerate şi să le adresez acestora sincere condoleanţe. Condamn ferm asemenea acte de terorism! Ele reprezintă un atac flagrant la adresa libertăţii presei şi a valorilor democratice pe care le susţinem şi apărăm”, a declarat premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului transmis, duminică, AGERPRES.

Doi jurnalişti francezi ai Radio France Internationale, care se aflau în Mali pentru a realiza un reportaj, au fost găsiţi morţi după ce ei fuseseră răpiţi, a anunţat sâmbătă Ministerul francez de Externe.

‘Ei au fost răpiţi la Kidal (nordul-estul Mali) de către un grup înarmat’ şi ‘serviciile statului francez, în legătură cu autorităţile maliene, încearcă să facă lumină cât mai repede posibil asupra circumstanţelor decesului lor’, adaugă diplomaţia franceză.

O reuniune de criză pe această temă a fost convocată la Paris de preşedintele francez, François Hollande.

Kidal, oraş situat la peste 1.500 de kilometri nord-est de capitala Bamako, lângă frontiera cu Algeria, este fieful comunităţii tuarege şi a rebeliunii acesteia, Mişcarea naţională pentru eliberarea Azawadului. AGERPRES/(AS – autor: Mirela Bărbulescu, editor: Florin Marin)

 

Recomandările redacției