Aproximativ 30 de persoane adunate duminică după-amiază în parcarea din faţa sediului DIICOT Alba Iulia şi-au manifestat sprijinul pentru fostul şef al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia comisar şef Traian Berbeceanu, arestat săptămâna trecută.

 

 

 

Oamenii au fost mobilizaţi în urma unui anunţ făcut pe o reţea de socializare, pe o pagină creată special pentru fostul şef al BCCO Alba Iulia, intitulată ‘Respect, Traian Berbeceanu’, care a strâns în o săptămână peste 16.000 de susţinători. Ei au protestat în tăcere faţă de nedreptăţile care, susţin aceştia, i s-ar fi făcut comisarului şef.

Una dintre participante purta un tricou alb cu mesajul ‘Respect, Traian Berbeceanu’.

Manifestaţia, neautorizată, a fost monitorizată de doi jandarmi.

Traian Berbeceanu este acuzat de DIICOT de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. El a fost arestat pentru 29 de zile de către Curtea de Apel Alba Iulia, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri recursul formulat de comisarul şef împotriva hotărârii instanţei din Alba Iulia.

Comisarul şef, poliţist de două decenii, ocupa funcţia de şef al BCCO Alba Iulia din 2005, iar de-a lungul timpului structura pe care a condus-o a ocupat în mai multe rânduri primul loc la nivel naţional în clasamentele privind lupta împotriva infracţionalităţii organizate. AGERPRES/(AS – autor: Marinela Brumar, editor: Florin Marin)

 

Recomandările redacției