Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au confiscat marfă în valoare de aproximativ 950.000 de lei, susceptibilă a fi contrafăcută, în urma unui control desfăşurat în Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa Sud Agigea la două containere sosite din China.

 

 

 

Potrivit unui comunicat al IGPF, în ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Pe 1 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

„Au fost descoperite în două containere sosite în PTF Constanţa Sud Agigea din China articole diverse (brichete cu gaz, centuri din plastic pentru susţinerea coloanei şi jucării), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 945.000 lei dacă ar fi originale”, se arată în comunicatul citat.

În urma controlului au fost depistate 62.000 de brichete cu gaz, 4.080 centuri din plastic pentru susţinerea coloanei şi 200 de jucării. Marfa, care purta siglele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost confiscată de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean iordanian, în vârstă de 43 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, şi un cetăţean chinez, în vârstă de 55 ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”. AGERPRES/(AS – autor: Mirela Bărbulescu, editor: Florin Marin)

 

Recomandările redacției