Descinderea unor ofiţeri judiciarişti, vineri, la sediul Federaţiei, nu are nicio legătură cu percheziţiile care au avut loc în aceeaşi zi la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Agenţia Domeniilor Statului (ADS), precizează, luni, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe Agrostar

 

 

 

„În cazul Federaţiei Agrostar, evenimentele petrecute au vizat o problemă internă a federaţiei, care datează din luna iunie 2013, referitoare la un coleg de-al nostru din conducerea organizaţiei. În speţă, este vorba de secretarul general al federaţiei Dorobanţu Tudor. Din luna iunie 2013, acesta face obiectul unei investigaţii din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Acţiunea ANI a pornit de la neconcordanţa celor două declaraţii de interese ale domnului Dorobanţu Tudor, acesta deţinând şi funcţia de consilier local. În acelaşi timp, domnul Dorobanţu coordonează şi proiectele cu fonduri europene în cadrul Federaţie Agrostar”, se menţionează într-un comunicat al Federaţiei.

Agrostar precizează că, din dorinţa de a fi deschişi faţă de opinia publică în general, dar mai ales faţă de membrii de sindicat, a acţionat în permanenţă cu transparenţă totală vizavi de deciziile şi, mai ales, faţă de finanţările provenite din fonduri europene.

„Încă din luna iunie am luat cunoştinţă de investigaţia ANI şi am prezentat această problemă în Biroul Executiv al Federaţiei Agrostar. Am încercat să îl convingem pe colegul nostru să îşi rezolve problema personală rapid şi transparent pentru a nu pune federaţia într-o situaţie delicată, mai ales că era şi cel care răspundea direct de fondurile europene. Această bună intenţie a noastră nu a fost înţeleasă de colegul nostru Dorobanţu Tudor şi, de aici, conflictul, de altfel cunoscut de membrii de sindicat, dintre domnul Dorobanţu şi conducerea federaţiei. Finalitatea acestui conflict este din păcate, din punctul nostru de vedere, la tribunal. Asigurăm opinia publică şi pe membrii noştri de sindicat că vom rămâne în continuare alături de ei cu cinstea şi transparentă de care am dat întotdeauna dovadă”, se mai spune în comunicat.

Ofiţerii DGA au efectuat, vineri, percheziţii la sediile Ministerului Agriculturii, Agenţiei Domeniilor Statului şi Federaţiei Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente.

Întrebat dacă aceste verificări ale DGA au vizat şi Federaţia Agrostar, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a răspuns că nu ştie, dar se pare că nu există legătură între cele două operaţiuni.

„Nu ştiu absolut nimic, nu sunt în subordinea noastră (Federaţia Agrostar – n.r.), nu pot să vă spun, dar, din ce am înţeles de la colegi, sunt alte cauze, care nu sunt legate de dosarul acesta. Dar nu ştiu, repet. Nu am acces la dosar şi nu ştiu”, a subliniat Constantin.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, preşedintele AGROSTAR, Ştefan Niculae, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA, fiind acuzat de asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni de şantaj. AGERPRES (AS – autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică)

 

Recomandările redacției