Peste 800 de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ pichetează de la ora 11,00, Palatul Parlamentului, cadrele didactice solicitând, în principal, alocarea a 6% din PIB pentru sistemul de învăţământ.

 

 

 

Protestatarii fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum ‘6%!’ şi poartă pancarde pe care se poate citi: ‘Suntem slugi la stat, nu salariaţi!’, ‘Deblocare posturi, debirocratizare, depolitizare!’.

‘La protestul de astăzi (luni-n.r.) participă peste 800 de profesori din judeţele Dolj, Brăila, Iaşi, Teleorman, Vâlcea, Argeş, dar şi din municipiul Bucureşti. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că actuala guvernare nu a schimbat nimic în legislaţie, folosindu-se de aceleaşi legi din timpul guvernării Boc. Noi dorim atât alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ, cât şi modificarea Legii Educaţiei Naţionale, aplicarea ambelor măsuri ţinând exclusiv de Parlament’, a declarat Constantin Lungulescu, preşedintele Filialei Dolj a FSU ‘Spiru Haret’.

Potrivit autorizaţiei date de administraţia locală, acţiunea de protest trebuie să se încheie înainte de orele 14,00. (AS – operator: Adriana Vintilescu; autor: Magdalena Tănăsescu; editor: Nicoleta Gherasi)

 

Recomandările redacției