Social-democraţii români susţin candidatura lui Martin Schulz la preşedinţia Comisiei Europene, a anunţat luni premierul Victor Ponta, preşedinte al PSD.






Cel mai probabil acest lucru va deveni oficial cu prilejul reuniunii Consiliului Naţional al PSD, care va avea loc vineri şi sâmbătă.

„Aş vrea astăzi să discutăm şi la Consiliul Naţional să cerem eventual – nu avem o procedură prevăzută în Statut – la nivel european Partidul Socialiştilor Europeni îl va avea ca şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene pe Martin Schulz, este o persoană pe care o cunoaştem foarte bine şi care a fost de multe ori şi în România, şi aici, la PSD. Şi cred că e bine pentru PSD, fiind unul din partidele cele mai puternice în acest moment, într-o familie politică care are deja zece prim-miniştri în Europa, să avem un candidat comun pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene”, a declarat preşedintele PSD, în deschiderea reuniunii Biroului Permanent Naţional al partidului.

El a vorbit şi despre întâlnirea Consiliului Naţional lărgit de sâmbătă.

„Şi sâmbătă dimineaţa, întâlnirea în plen a noastră, a Consiliului Naţional lărgit practic este evenimentul anual în care trebuie să spunem foarte clar către toţi membrii noştri, către toţi militanţii noştri, ce s-a făcut bine în această perioadă, ce s-a făcut rău şi mai ales ce avem de făcut în 2014 – încă un an important, încă un an greu. Nu mai vin ani uşori, se pare, aşa încât vă rog pe toţi ca în această săptămână să discutăm despre temele mari ale Partidului Social Democrat şi ale celor care ne votează, în aşa fel încât votanţii noştri, militanţii noştri, membrii noştri, aliaţii noştri, adversarii noştri să ştie foarte clar ce doreşte şi ce-şi propune PSD să facă pentru 2014”, a arătat Ponta. AGERPRES (A – autor: Cătălina Matei, editor: Georgiana Tănăsescu)


Recomandările redacției