Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, a avut luni o întrevedere cu Josip Leko, preşedintele Parlamentului Republicii Croaţia, ocazie cu care au discutat despre relaţiile parlamentare dintre cele două state şi perspectivele acestora ca membre ale Uniunii Europene.

 

 

 

„Întâlnirile noastre la Zagreb şi la Bucureşti din ultima vreme sunt un excelent prilej pentru strângerea relaţiilor parlamentare şi din punctul acesta de vedere şi discuţiile pe care le-am avut la Zagreb, recent, şi discuţiile pe care le-aţi avut cu preşedintele Camerei (Camerei Deputaţilor – n.r.) astăzi şi le vom avea şi aici sunt un pas foarte hotărât pentru o excelentă relaţie parlamentară bilaterală. Pentru că am avut privilegiul de a reprezenta România la ceremoniile prilejuite de intrarea Croaţiei în Uniunea Europeană sunt bucuros să vă întâlnesc astăzi şi să vă ascult primele impresii ca ţară proaspăt membră a Uniunii, (…) să discutăm împreună despre perspective, despre lucrurile care ne stau în faţă în calitate de ţări ale UE, de ţări interesate în evoluţia şi dezvoltarea acestei construcţii politice”, i-a spus Crin Antonescu lui Josip Leko, la începutul întrevederii.

Preşedintele parlamentului Croaţiei a reliefat importanţa încrederii pentru colaborarea parlamentară.

„Nu este o frază politică să îmi exprima satisfacţia şi mulţumirea de a asculta şi de a discuta cu colegii noştri parlamentari din România, nu doar în domeniul relaţiilor bilaterale şi multilaterale, ci în domeniul mai multor iniţiative din cadrul Uniunii Europene. Pentru o colaborare fructuoasă este deosebit de important pentru statele noastre să lucrăm în domeniul încrederii. Pentru construirea încrederii este deosebit de importantă colaborarea parlamentară în ciuda faptului că cei din puterea executivă cred că acest rol le revine”, a spus Josip Leko. AGERPRES (A – autor: Florin Bărbuţă, editor: Cristina Tatu)

 

Recomandările redacției