utasupChiar dacă nu a mai avut savoarea de altădată, de pe vremea fotbalului romantic, „duelul” dintre echipele ce au „smuls” zece titluri de campioană Bucureștiului a trezit destule patimi și orgolii în rândul suporterilor. Aceștia au ținut să-și manifeste cum au știut mai bine atașamentul față de culorile favorite și asta chiar dacă, cel puțin la nivel de conduceri, cele două grupări trăiesc vremuri încețoșate.
Din Bănie, au făcut deplasarea în orașul nostru aproximativ 60 de suporteri, care s-au încălzit bine până ce să ajungă în sectorul rezervat vizitatorilor pe arena „Francisc Neuman”. Unii dintre „leii” Craiovei au ținut să se remarce printr-un limbaj trivial și un comportament destul de agresiv la adresa forțelor de ordine, însă lucrurile nu au degenerat. „Elementele” turbulente au fost rapid separate de grup și potolite în cele din urmă, astfel că oltenii au intrat și ieșit de pe stadionul din Calea Aurel Vlaicu fără incidente majore. În timpul partidei, suporterii Universității au fost cei care au dat startul schimbului de „amabilități” cu adversarii arădeni și asta după ce au înjurat-o pe UTA fiindcă nu le-a convenit o decizie a arbitrilor. Galeria „Bătrânei Doamne” și câțiva fani de la tribuna a II-a le-au răspuns cu aceeași monedă, deși intenția a fost să se evite injuriile, în semn de respect pentru o grupare de mare tradiție care, asemenea clubului „textilist”, trece printr-un moment dificil al istoriei sale. Ca o altă coincidență, și galeria „juveților” și-a înjurat patronul. De data aceasta, Adrian Mititelu nu a auzit nimic, fiindcă nu a fost la Arad, însă omologul său de la UTA și-a luat și de această dată „porția” de la peluza arădeană: „Nenea Marțian e cocalar!”
Aceasta, însă, s-a concentrat mai mult pe încurajarea favoriților, dar și pe jocul de lumini și culori din debutul reprizei secunde. Suporterii „alb-ro­șiilor” au aprins torțe și fumigene, creând o atmosferă incendiară, asemănătoare derby-urilor cu Poli Timișoara. Suspendat după eliminarea cu Bistrița, căpitanul George Neagu, dar și tânărul portar Sergiu Barabas, au urmărit confruntarea cu Universitatea din mijlocul galeriei, care la final i-a aplaudat pe elevii lui Trică, în ciuda rezultatului mai puțin bun obținut în superioritate numeric timp de 50 de minute.

Recomandările redacției