Viceprimarul municipiului Constanţa Decebal Făgădău şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Nicolae Cristinel Dragomir au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.

 

 

 

Potrivit unui comunicat al ANI, Decebal Făgădău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 februarie 2009 – 27 iulie 2012, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Constanţa şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC RAJA SA.

Astfel, Decebal Făgădău nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de viceprimar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

Nicolae Cristinel Dragomir s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 – 15 ianuarie 2010, întrucât a deţinut simultan funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la SC Cazare la Mare SRL.

Şi în acest caz, ANI susţine că Nicolae Dragomir nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale”. AGERPRES (AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu)

 

Recomandările redacției