Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a promis luni să conducă ‘o ultimă campanie’ în favoarea reformei sale în sectorul sănătăţii, a cărei aplicare haotică a fost contestată de adversarii săi republicani, relatează France Presse.

 

 

 

Vorbind în faţa partizanilor săi reuniţi într-un mare hotel din Washington, Obama s-a angajat să remedieze problemele care trag în jos din octombrie această componentă esenţială a bilanţului său pe plan social, pe fondul unui site de internet deficitar şi al unor promisiuni nerespectate.

‘Mi-am condus ultima campanie politică’, a remarcat Barack Obama, în ajunul primei aniversări a realegerii sale în faţa republicanului Mitt Romney. ‘Dar vreau să vă spun că mai am în mine resurse pentru o ultimă campanie, o campanie menită să facă în aşa fel încât această lege să funcţioneze pentru toată lumea din Statele Unite ale Americii’, a asigurat preşedintele, într-o aluzie la reforma sa referitoare la asigurările medicale, promulgată în martie 2010 şi a cărei principală componentă a început să fie aplicată în urmă cu o lună.

Începând cu 1 octombrie, americanii care nu aveau până la acea dată o asigurare medicală, într-un sector dominat de asiguratorii privaţi, se pot înregistra pentru a obţine o astfel de facilitate prin intermediul unui site guvernamental, ‘healthcare.gov’, care se confruntă însă cu întreruperi constante.

Preşedintele le-a reproşat adversarilor săi republicani că urmăresc eşecul acestei reforme cu orice preţ. ‘Nu este ceva nou că oamenii încearcă să disemineze dezinformare, confuzie, cinism, cu privire la această lege’, a subliniat el luni seară.AGERPRES/(AS – autor: Bogdan Mureşan, editor: Tudor Martalogu)

 

Recomandările redacției