Deputatul PDL Andreea Paul susţine că, după prezentarea de către Guvernul Ponta a proiectului de buget pentru 2014, se dublează argumentele pentru a veni cu o moţiune simplă în Parlament şi speră că PNL se va alătura acestui demers.

 

 

 

(Foto: AGERPRES FLUX – Autor: ALEX TUDOR)

„După ce am văzut proiectul de buget aseară, prezentat de Guvernul Ponta, se dublează argumentele pentru a veni în Parlamentul României cu o moţiune simplă. România este sufocată, dezastrul care continuă şi în anul 2014 sub această guvernare de stânga, primitivă, impune o reacţie fermă a dreptei româneşti. Sperăm ca membri ai PNL să se alăture acestui demers, cu totul şi cu totul justificat. Este inacceptabil să priveşti bussinessul privat românesc ca un produs de lux, gata doar să-l taxezi şi să-l strangulezi prin birocraţie”, a afirmat Andreea Paul marţi la o conferinţă de presă.

Ea a criticat proiectul de buget pentru anul viitor prezentat de Guvern, calificându-l drept unul „pur electoral”, cu consecinţe negative asupra nivelului de trai al românilor.

„Ponta îşi bate joc de o ţară întreagă cu un proiect de buget pur electoral pentru anul 2014. Premierul bagă mai întâi mâna foarte adânc în buzunarele românilor prin taxe noi, scumpeşte viaţa românilor, apoi dă înapoi foarte puţin şi doar unora. Premierul a dat liber la motoarele de partid, adică primarilor, să cheltuiască anul viitor mult şi pe datorie, prin creşterea plafonului de îndatorare a autorităţilor locale. Vom avea în 2014, an electoral, din nou, o ţară plină de şantiere pe datorie”, a spus Andreea Paul.

Deputatul democrat-liberal a susţinut că se remarcă din nou absenţa oricărei măsuri pentru însănătoşirea mediului de afaceri sau pentru crearea de locuri de muncă iar creşterea salariilor şi pensiilor are loc pe fondul scumpirilor stimulate de noile taxe.

În context, Andreea Paul a criticat şi introducerea impozitului pentru construcţiile speciale care au legătură directă cu infrastructura. „Mă duc cu gândul la reţelele electrice. Ele sunt de două feluri: private şi de stat. Orice taxare suplimentară a reţelelor electrice presupune facturi mari, suportate de toţi românii. În ceea ce priveşte reţelele aflate în proprietatea statului, mă întreb ce face statul român cu această formă de impozitare nouă a clădirilor speciale. Le trece din buzunarul stâng în cel drept. Care este raţiunea unei astfel de abordări?”, a spus ea.

Democrat-liberala susţine că premierul Ponta, „după trei ani succesivi de guvernare, admite că este incapabil să stimuleze creşterea economică la un nivel superior înregistrat în anul 2011 – 2,3%”.

„Anul 2012, sub guvernarea Ponta, 0,7%, anul acesta estimările merg undeva spre 2% iar anul viitor, în scrisoarea care se prefigurează a fi semnată cu FMI, abia se discută despre un scenariu de bază de 2,2 procente. Aşadar, trei ani consecutivi cu performanţă între ghilimele economică, mult inferioară dificilului an 2011”, a afirmat Andreea Paul.

PDL va depune săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor o moţiune simplă privind situaţia economică, a declarat luni deputatul Gheorghe Ialomiţianu. AGERPRES/(A-autor: Sorin Peneş, editor: Antonia Niţă)

 

Recomandările redacției