utaolt3 neagusimiEtapa intermediară de astăzi în seria de Vest a ligii secunde programează un „duel” interesant, puțin ciudat prin prisma „actorilor” ce-l pun în scenă. La Slatina, o formație FC Olt împânzită cu fotbaliști arădeni, sau ex. utiști care și-au manifestat și demonstrat dragostea pentru culorile „alb-roșii”, o găzduiește pe UTA, la care activează mulți „stranieri”, inclusiv câțiva olteni de soi. Lista este deschisă chiar de antrenorul Eugen Trică și pe ea se mai regăsesc Firțulescu, Surugiu sau Dumitru, plus numele predestinat…Oltean.
Așadar, în această după-amiază (ora 14), „textiliștii” dau în Oltenia peste câțiva arădeni plecați mai mult mai puțin voit în „exil”. Banderola de căpitan o poartă chiar Alin Gligor, care a avut aceeași calitate și la UTA până în vară și pe care Adrian Marțian l-a alungat (prin neprelungirea contractului) pentru prima oară departe de casă pentru a-și face meseria. Lângă sufletistul fundaș mai stau Alin Pavel, Petrică Huțanu și Flavius Cuedan, dar și timișorenii Siminic, Ignea și Drăghici, plus deveanul Marincău. Cu excepția lui Huțanu, toți au îmbrăcat tricoul Campioanei Provinciei și știu exact ce înseamnă spiritul „alb-roșu”, iar astăzi vor întoarce armele împotriva ei. „Mă bazez inclusiv pe dorința jucătorilor arădeni de a demonstra că, poate, s-a renunțat prea ușor la ei, dar mai ales pe va­loarea și seriozitatea lor. Pur și simplu, ei ales să evolueze unde au fost doriți și se simt bine din toate punctele de vedere”, spune Daniel Oprescu, și el fost jucător și antrenor în fotbalul arădean. Continuând să vorbească despre meciul cu UTA, Oprescu a mai spus: „E un joc important ca oricare altul. Fiindcă evoluăm acasă trebuie să câștigăm, nu contează dacă suntem favoriți sau nu. Din punctul meu de vedere, se întâlnesc două echipe apropiate valoric, sperăm să fim noi mai inspirați la ora meciului. I-am urmărit pe arădeni în meciul de la Craiova, cu CSU, mi s-a părut că formează o echipă solidă, ce nu ar fi meritat să piardă această dispută”. FC Olt are o listă lungă de indisponibilități, este vorba despre suspendatul Quist și accidentatții Ghiță, Pavel, Draghici, Ion și N Kongue, cu mențiunea că ultimii trei sunt atacanții în care stafful tehnic își punea mari speranțe în debutul stagiunii. În schimb, revine Dănuț Ivănică, piteșteanul care s-a pregătit cu UTA trei săptămâni în această vară.
Remiza cu Universitatea Craiova a creat destulă dezamăgire în curtea „Bătrânei Doamne”. În ciuda avantajului de pe tabelă și a omului în plus, „alb-roșii” au rămas cu un singur punct și cu penultima poziție în clasament. Eugen Trică a considerat că elevii săi au fost fricoși în fața adversarilor, Marțian, că jucătorii s-au gândit mai mult la bani decât la meserie și la culorile pentru care joacă și că antrenorul a făcut din nou greșeli în alcătuirea formației. Un rezultat pozitiv la Slatina ar li­niști lucrurile în Calea Aurel Vlaicu, iar moralul ar fi altul înainte de concluzia turului în fața Reșiței. „Am aflat și eu că la FC Olt joacă destui fotbaliști arădeni, despre care se spun cuvinte frumoase, dar pe care nu-i cunosc personal și nici nu îmi propun să o fac până la ora meciului. Pe mine mă interesează mai puțin cum joacă adversarii, ci mă concentrez pe echipa mea. De la ea aștept o altă abordare decât în meciul cu Craiova. Mergem să câștigăm la Slatina, asta e clar”, a punctat Eugen Trică. Nici UTA nu va conta pe o grămadă de fotbaliști importanți, este vorba despre Bîrză (suspendat), Țabără, Monac și Marcu. Până la urmă, Firțulescu a plecat cu echipa în Oltenia și spune că e pregătit să joace. „Mă aştept ca meciul să se termine cu o victorie a echipei UTA. Avem mare încredere în noi, am obţinut şapte puncte în ultimele trei meciuri, iar în două dintre ele am întâlnit echipe aflate pe primele locuri. Va fi un meci greu. Oltul are echipă bună, dar sunt sigur că suntem mai buni decât ei. Avem prima şansă cu toate echipele. Într-adevăr, rezultatele mă contrazic, dar am început mai slab pentru că nu am făcut cantonament, însă uşor, uşor ne-am revenit, avem un antrenor care a reuşit să ne aducă într-o formă bună. Respect conducerea clubului FC Olt şi publicul de acolo, m-am simţit bine în retur la Slatina, dar miercuri voi face tot posibilul ca echipa mea să câştige”, spune „decarul” arădenilor.
Formații probabile:
FC Olt: Mogoşanu – Anghelina, Cruşoveanu, Gligor, Siminic – Vîlcică, Ignea – Huţanu, Cuedan, Bancu – Ene
UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, Ardelean, Neagu – Oltean, Medina, Popescu, Surugiu – Apostu, Sălăjan.
Arbitri: Dan Botescu – Dragoș Baluna și Mihăiță Necula (București). Rezervă: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov). Observatori FRF: Aron Huzu (Sibiu) și Marius Ciugarin (București).
***
Etapa de astăzi mai programează meciurile: Metalul Reșița – FC U Craiova, Olimpia Satu Mare – CS Mioveni, Minerul Motru – FC Bihor (ora 14), CS U Craiova – CSM Râmnicu Vâlcea (ora 17 – TVR 3), ASA Târgu Mureș – Gloria Bistrița (ora 20 – TVR 3).

Recomandările redacției