igneabistLa câți foști „textiliști” îmbracă acum tricoul celor de la FC Olt, era și greu ca intermediara de ieri să nu fie decisă de unul dintre aceștia. Alin Ignea a fost autorul golului de trei puncte al echipei lui Dan Oprescu și cel care o retrimite pe UTA în mediocritate. Ca rezultat și prestație, „Bătrâna Doamnă” a revenit la vechile obiceiuri, iar asta într-o perioadă în care Eugen Trică spera ca elevii săi să urce în clasament odată cu recuperarea condiției fizică. Cum Reșița pare într-o formă bună, arădenii vor avea o misiune foarte grea și sâmbătă, la ultimul meci din tur.
Fiindcă Bîrză era suspendat, iar Firțulescu acuza dureri la spate, Eugen Trică a fost nevoit să apeleze la alți doi mijlocași și i-a trimis pe gazon pe Roman și Santa Moreno. Cei doi au asigurat flancurile, pe stânga apărând și căpitanul Neagu, cel care își ispășise etapa de suspendare. Dincolo, Oprescu l-a retras pe Vîlcică lângă Ignea la închidere, Ciobanu a evoluat la construcție, iar Ivănică a fost folosit vârf împins. Între buturile oltenilor a reapărut Bugiu.
Fiindcă plouase la Slatina, gazonul a fost destul de moale, iar cei care s-au acomodat mai bine condițiilor de joc au fost oltenii. Ei au făcut legea încă din start și implicit au apărut și ocaziile la buturile arădene. Cel mai activ fotbalist al gazdelor a fost Ciobanu, care, mai întâi, l-a încercat pe Lăzăreanu cu un șut de la 16 metri, iar apoi a reluat în blocajul lui Ardelean. După exact 20 de minute, Ivănică a apărut și el la finalizare după o centrare a lui Anghelina, însă același portar al vizitatorilor a intervenit salvator. A fost faza ce a anunțat des­chiderea tabelei. Sidney a comis al doilea penalty de când este la UTA, la Ciobanu, iar ex-ul Alin Ignea a marcat de la punctual cu var. „Alb-roșii” au reacționat prin șutul lui Popescu de la 20 de metri și reluarea peste poartă a lui Sălăjan după centrarea aceluiași Ovidiu Popescu. În minutul 37, Oltul a avut o mare șansă de se distanța pe tabelă. Ivănică a trimis în bară, mingea a ajuns la Ciobanu, care l-a remarcat pe Lăzăreanu. Arădenii s-au trezit puțin de abia în ultimele 5 minute, nu înainte ca Trică să-l schimbe pe Roman cu Oltean. Pericolul a venit prin șuturi de la distanță marca Medina, Zanardini și Neagu, însă de fiecare dată defensiva oltenilor a fost la post. 1-0, scor la pauză.
Arădenii au lăsat impresia că-și vor reveni după ce Sălăjan a fost la un pas să reia în plasă, dar a comis fault în atac, iar Bugiu a respins șutul-centrare al lui Neagu. Însă, din minutul 55, gazdele s-au întors în atac. Cuedan a trimis puternic din careu, mingea a ajuns la Anghelina, apoi la Bancu și în final la Vîlcică, însă mijlocașul a tras din 3 metri peste poartă.  La faza următoare, Anghelina a trimis de la 35 de metri în bara transversală din lovitură liberă, iar pe o contră, Sălăjan a reluat departe de poartă  centrarea de pe stânga a lui George Neagu. Bugiu, respectiv Lăzăreanu au reținut șuturile de la distanță ale lui Popescu, respectiv Vîlcică și Bancu. Deși a acceptat dominarea ușoară a UTA-ei, tot Oltul a fost mai periculoasă pe contraatacurile născute după recuperarea balonului. În prim plan au fost Cuedan și mai ales Bancu, însă arădenii s-au salvat cumva. Popescu, cu o lovitură liberă de pe stânga reținut de Bugiu, a pus pentru ultima oară în pericol succesul gazdelor, care au mai avut și alte atacuri pe final rămase – însă – fără rezultat pe tabelă. Arădenii au pierdut cel de-al șaselea meci al stagiunii și rămân în subsolul ierarhiei.
Formații:
FC Olt: Bugiu – Anghelina, Cruşoveanu, Gligor, Siminic – Vîlcică (min. 77 – Pavel), Ignea – Huţanu, Ciobanu (min. 53 – Cuedan), Bancu – Ivănică (min. 73 – Ene). Antrenor: Dan Oprescu
UTA: Lăzăreanu – Zanardini (min. 70 – Firțulescu), Sidney, Ardelean, Neagu – Roman (min. 39 – Oltean), Medina, Popescu, Moreno – Apostu (min. 57 – Tecsi), Sălăjan. Antrenor: Eugen Trică
Arbitri: Dan Botescu – Dragoș Baluna și Mihăiță Necula (București). Rezervă: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov).
Cartonașe galbene: Ivănică – min. 38, Cuedan – min. 66 / Sidney – min. 35, Neagu – min. 80, Oltean – min. 83
Observatori FRF: Aron Huzu (Sibiu) și Marius Ciugarin (București).

Recomandările redacției