dezartLansarea oficială a unui nou club a cărui activitate este dedicată copiilor (de peste cinci ani), tinerilor şi adulţilor a fost găzduită, vinerea trecută, de „Librăria Scienta”. Este vorba despre clubul de dezvoltare artistică „DezArt”, fondat de două profesoare ambiţioase de muzică care îşi propun să îndrume şi să dezvolte fragedele talente: Simona Bivald (profesoară la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”) şi Graţiela Macarie (profesoară la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”).
Între orele 12,00 şi 18,00, vi­zitatorii au avut şansa să se informeze cu privire la activităţile clubului, iar între 18,00 şi 19,00 au avut loc recitaluri vocale, audiţii de pian şi vioară, precum şi evoluţii în duo, trio sau cor.
Cursurile oferite în prezent de club sunt următoarele: pian, vioară, chitară, fluier, formaţii camerale, grupuri vocale, canto clasic şi muzi­că uşoară, cursuri de cultură muzicală, cursuri de teorie muzicală, muzică electronică şi ateliere creative pentru copii.
Cei înscrişi la un curs în grup pot beneficia de reduceri şi de un spaţiu stabil de desfăşurare la Casa Armatei. Pentru ceilalţi, detaliile pot fi stabilite în funcţie de disponibilitate şi preferinţe după o întâlnire cu profesorul şi completarea unui formular.
Pe lângă lecţii, cele două profesoare şi colaboratorii lor compun piese şi organizează evenimente culturale.
(G.S.)

Recomandările redacției