De mai bine de o săptămână au sosit ajutoarele alimentare și la Bârzava și au fost depozitate într-un spațiu adecvat din cadrul Primăriei. După spusele primarului Gabriel Faur, nu toate alimentele au sosit, mai sunt așteptate vreo trei. „Noi avem un număr de 338 de persoane care figurează pe liste. O parte dintre ei, cei din centrul de comună, adică din Bârzava, au venit personal să-și ridice ajutoarele de la Primărie. Având în vedere că satele comunei sunt mai distanțate, iar o parte din beneficiari îl reprezintă persoanele cu handicap și cele în vârstă, am hotărât ca, atât acestora, cât și celor care nu au cu ce se deplasa pe distanțe mari, să le ducem noi alimentele acasă. De aceasta se ocupă referentul social, Dan Lupan, în limita timpului și a posibilităților, firește; deci va mai dura ceva dar toată lumea va primi ce i se cuvine“, ne spunea primarul din Bârzava. Reamintim că în compo­nența comunei intră următoarele opt sate: Bârzava – centru de comună, Bătuţa, Căpruţa, Dumbrăviţa, Groşii Noi, Lalaşinţ, Monoroştia şi Slatina de Mureş.
Cât despre alimentele ajunse la Bârzava, acestea sunt: făina de grâu, uleiul, zahărul, conservele de suc de roșii, zacusca și pastele făinoase. Mai trebuie să sosească făina de mălai, conservele cu carne de porc și mierea de albine.
După cum se știe de aceste ajutoare alimentare beneficiază persoanele: care au doar venitul minim garantat, cei cu pensia sub 400 lei, șomerii, persoanele cu handicap grav și accentuat.
(F.B.)

Recomandările redacției